Olimpiada Speciala organizata la Zalau, un succes

Magazin Salajean 3 iunie 2010 0

Aproape 80 de copii si tineri cu dizabilitati intelectuale s-au intrecut la cea de-a V-a editie a Olimpiadei Speciale desfasurata, marti, la fosta Scoala Speciala nr. 13 din Zalau.

Este vorba de participanti din cadrul CSCCH Zalau, CSC Simleu Silvaniei, Scoala Speciala Simleu Silvaniei, Scoala Speciala Speranta Zalau, CITO Badacin, Asociatia Sindrom Down Cehu Silvaniei si alte asociatii din Zalau, printre care CITO Zalau, Asociatia Prader Willi si Asociatia Caritas Catolica. Programul a fost deschis prin alocutiunile subprefectului Onorica Abrudanu si directorului Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Salaj, Violeta Milas, dupa care a urmat un program artistic oferit de CSC Cehu Silvaniei. Inainte de inceperea competitiei, copiii si tinerii prezenti au fost implicati in jocuri interactive de catre kinetoterapeuti de la Fundatia Acasa Zalau si DGASPC Salaj.

Au avut loc urmatoarele probe: tenis de masa si duble pe paleta, aruncarea mingii la cosul de baschet si alergare viteza. In urma competitiilor, s-a servit o gustare dupa care toti participantii au fost premiati cu diplome, medalii si sepci inscriptionate cu Olimpiada Speciala. Evenimentul s-a incheiat prin formarea unui cerc, in care organizatorii si participantii s-au prins de maini in semn de solidaritate, simbolizand cercul prieteniei si speranta intalnirii si anul viitor pentru a VI-a editie a Olimpiadei Speciale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »