OJPC, cu ochii pe agentii economici

Magazin Salajean 18 octombrie 2007 0

Tot mai multe magazine si chioscuri din municipiul Zalau umplu buzunarele clientilor de guma de mestecat, bomboane, in loc de bani marunti.

In acest sens, inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Salaj atrag atentia operatorilor economici care ofera produse in locul restului de monede ca, potrivit Legii 348/2004 privind denominarea monedei nationale, moneda nationala a Romaniei este leul si, prin urmare, operatorii economici trebuie sa asigure restul in lei, nu in alte produse.

Un alt act normativ, respectiv O.G. 21, articolul 9 stipuleaza ca: Operatorii economici sunt obligati sa puna pe piata numai produse sau servicii care corespund caracteristicilor prescrise sau declarate sa se comporte in mod corect in relatiile cu consumatorii si sa nu foloseasca practici comerciale abuzive.

Cea de-a doua Ordonanta, respectiv 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor pe piata spune ca orice vanzare fortata este interzisa. Expedierea unui produs sau prestarea unui serviciu catre o persoana se face numai in baza unei comenzi prealabile din partea acesteia.

In cazul in care se vor inregistra reclamatii din partea consumatorilor, cercetarea acestora se va efectua impreuna cu reprezentanti ai Ministerului Economiei si Finantelor, respectiv Garda Financiara si organele de control abilitate sa verifice stocurile de marfa si vanzarile inregistrate pe casa de marcat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »