O zi fara accidente rutiere

Magazin Salajean 11 august 2011 0

O zi fara accidente rutiereAproximativ 80 de conducatori auto care au circulat, ieri, cu masinile prin centrul Zalaului au fost abordati in trafic de catre politisti, si nu numai. Desi luati prin surprindere, soferii s-au linistit cand au vazut ca oamenii legii nu-i mustra pentru neportul centurii de siguranta ori pentru alte abateri de la regulile de cirulatie. In loc de sanctiuni contraventionale, acestia au primit cate un pliant si o panglica alba prinsa la oglinda laterala a autoturismelor. Actiunea s-a derulat la initiativa unei organizatii nonguvernamentale Asociatia Victimelor Accidentelor de Circulatie (AVAC) din Romania, cu sprijinul Politiei Rutiere, de declarare a datei de 10 august drept O zi fara accidente rutiere.

Presedintele Sucursalei Salaj a AVAC, Lucian Gavris, ne-a declarat ca obiectivul actiunii il reprezinta sensibilizarea participantilor la traficul rutier, astfel incat printr-un comportament adecvat si civilizat in trafic, precum si prin respectarea tuturor regulilor de circulatie, acestia sa conduca la indeplinirea obiectivului propus, si anume o zi fara accidente rutiere. Indemnul nostru se adreseaza conducatorilor auto, pietonilor, biciclistilor, motociclistilor si tuturor participantilor la trafic. Speram ca, in acest fel, sa reducem numarul de accidente soldate cu morti si raniti grav, a precizat Lucian Gavris, adaugand ca actiunea este promovata si pe plan international.

Numai la nivelul judetului Salaj, in primele sapte luni ale anului au avut loc 103 accidente grave soldate cu noua morti si 118 raniti grav. Din informatiile oferite de purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Tincuta Dumuta, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, s-au inregistrat cresteri la numarul accidentelor (plus patru) si al ranitilor grav (plus sapte), fiind in scadere numarul de decese cu 13 astfel de cazuri.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »