O şansă pentru viitorul a 125 de sălăjeni

Andreea Vilcovschi 25 octombrie 2012 1
O şansă pentru viitorul a 125 de sălăjeni

125 de sălăjeni au beneficiat de cursuri de specializare şi perfecţionare, pentru a se putea reintegra mai uşor pe piaţa muncii, în cadrul proiectului “O şansă pentru viitorul tău”, derulat de RSC Consulting, în parteneriat cu AJOFM Cluj, AJOFM Sălaj şi Primăria Gherla.

Proiectul amintit este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, implementarea lui demarând în noiembrie 2010. Grupul ţintă a fost format din 400 de persoane, şomeri, oameni aflaţi în căutarea unui loc de muncă şi persoane inactive, din care 125 sunt din judeţul Sălaj, iar 275, din Cluj.

După cum ne-a declarat Steluţa Racolţa, managerul proiectului, “O şansă pentru viitorul tău” prezintă două elemente de unicitate: “Proiectul nostru s-a adresat şi absolvenţilor de studii superioare, o categorie neglijată de alte proiecte. În plus, el a oferit celor 400 de beneficiari atât cursuri de specializare, cât şi cursuri de perfecţionare”.

Cursurile au avut loc atât la Zalău, cât şi la Cluj-Napoca, în ocupaţii precum manager de proiect, expert accesare fonduri structurale şi de coeziune, asistent manager, lucrător social, broker asigurări, expert achiziţii publice, lucrător comercial, inspector în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Trăgând linie la final de proiect, Racolţa spune că din totalul cursanţilor, 21 s-au angajat în piaţa muncii. Printre aceştia se numără şi Dumitriţa Biriş, de 27 de ani, absolventă de Ingineria şi protecţia mediului. Ea a urmat cursul de asistent manager, iar acum lucrează ca secretară la o firmă cu profil auto. După ce a finalizat cursul de manager de proiect, zălăuanca Ana Teglaş a prins curaj şi a înfiinţat o firmă furnizor de formare profesională.

Steluţa Racolţa a făcut referire şi la dificultăţile cu care s-a confruntat din cauza întârzierilor la rambursare fondurilor europene, pentru a putea finaliza proiectul, beneficiarul fiind nevoit să acceseze trei credite bancare.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Alin 25 octombrie 2012 at 16:14 - Reply

    Nu “muscati” din minciunile lui Sarca chioru’!

Lasa un Raspuns »