O salajeanca, bursiera Fundatiei Mitropolitul Bartolomeu

Magazin Salajean 21 octombrie 2010 0

O salajeanca, bursiera Fundatiei Mitropolitul BartolomeuEleva in clasa a XI-a la Grupul Scolar Liviu Rebreanu din Hida, Cristina Lavinia Pop se numara printre cei 52 de tineri cu rezultate deosebite la invatatura, dar cu posibilitati materiale reduse, care vor beneficia de burse lunare acordate de catre Fundatia Mitropolitul Bartolomeu. Salajeanca va primi in acest an scolar o bursa in valoare de 200 de lei/luna, rasplatita fiind, astfel, pentru media 9.97 cu care a incheiat anul scolar 2009-2010.

La cel de-al treilea concurs de burse organizat de catre Fundatie, si-au depus dosarele 166 de solicitanti pentru cele 48 de burse, insa conducerea organizatiei a hotarat sa suplimenteze lista bursierilor cu inca patru locuri. Pentru bursele ce vor fi oferite in acest an scolar, Fundatia Mitropolitul Bartolomeu a alocat aproape 137.000 de lei. Acest sprijin se adreseaza tinerilor merituosi, indiferent de confesiune sau etnie, care se remarca prin rezultate deosebite la invatatura, dar au posibilitati materiale reduse.

Fundatia Mitropolitul Bartolomeueste o fundatie privata, neguvernamentala, infiintata in toamna anului trecut, avandu-i membri fondatori pe Bartolomeu Valeriu Anania, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolit al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si Manastirea Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului Nicula. Scopul principal al fundatiei il reprezinta acordarea de burse in tara sau strainatate, tinerilor studiosi si cu mijloace materiale reduse.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »