O noua sesiune de finantare pentru infrastructura agricola

Magazin Salajean 15 octombrie 2010 0

O noua sesiune de finantare pentru infrastructura agricolaIn cadrul primei sesiuni, Salajul a reusit sa atraga circa 4 milioane de euro, prin patru proiecte eligibile.

Programata pentru astazi, lansarea celei de-a doua sesiuni de propuneri de proiecte in cadrul Masurii 125 – Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii a Programului National de Dezvoltare Rurala a fost amanata de catre Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit pentru 2 decembrie. Proiectele pot fi depuse pana la finalul anului.

Pentru aceasta a doua sesiune vor fi pusi la bataie aproape 149 milioane de euro, din care aproape 60 la suta revin proiectelor depuse pe submasura 125-a Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii, iar diferenta, pentru submasura 125-b, Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea silviculturii.

Dupa cum ne-a declarat Dorin Urs, directorul Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Salaj, din totalul proiectelor depuse la nivel de judet in prima sesiune, au fost selectate patru, fiecare in valoare de aproximativ un milion de euro. Este vorba despre Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Horoatu Crasnei-Buciumi si administratiilor locale din Crasna, Benesat si Camar, care au la dispozitie 36 de luni pentru finalizarea investitiilor, respectiv amenajarea si modernizarea drumurilor agricole, a precizat Urs.

Masura 125 are ca obiectiv general adaptarea infrastructurii agricole si forestiere la noile structuri de proprietate aparute ca urmare a procesului de restituire a proprietatilor in vederea cresterii competitivitatii sectorului agricol si forestier.

Printre beneficiarii eligibili se numara unitatile administrativ-teritoriale detinatoare de terenuri agricole si/sau de infrastructura de acces la exploatatiile agricole, asociatiile de dezvoltare intercomunitara ori proprietarii de padure. Banii se acorda pentru finantarea investitiilor in infrastructura rutiera agricola si forestiera, in sisteme de irigatii, pentru realizarea de funiculare, a lucrarilor de imbunatatiri funciare etc.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »