O noua gradinita va fi construita in Dumbrava

Magazin Salajean 23 mai 2007 0

O noua gradinita va fi construita in Dumbrava

Primaria Zalau a primit 400.000 de lei de la autoritatile centrale pentru ridicarea unei gradinite in zona in care va fi amenajat complexul ANL din Dumbrava Nord (in spatele Grupului Scolar Voievodul Gelu). Suma respectiva va fi completata cu alti 1.6 milioane de lei din bugetul local, investitia fiind considerata necesara de administratia municipala intrucat in viitorul cartier ANL vor locui familii cu copii, care vor avea nevoie de o unitate de invatamant prescolar. Chiar si in prezent, gradinita actuala din Dumbrava Nord se doveste insuficienta pentru numarul de copii de aici.

Proiectul prin care in zona vor fi ridicate 12 imobile ANL va continua cu desemnarea constructorului. Purtatorul de cuvant al Primariei Zalau, Cristian Curta, ne-a declarat ca, deocamdata, licitatia in acest sens nu a avut loc, dar ca va fi organizata pana in vara.

Pentru ridicarea complexului ANL se vor cheltui peste 20 de milioane de lei (5.75 milioane de euro), din care pentru constructii montaj este prevazuta suma de 18 milioane de lei (5 milioane de euro). Finantarea este asigurata de Agentia Nationala a Locuintelor, iar Primaria Zalau va suporta cheltuielile facute cu racordarea blocurilor la retelele de utilitati.

De asemenea, un alt imobil ANL care se afla in curs de construire in prezent este O4, geamanul blocul ANL O3 de pe strada Olarilor.

Cristian Curta ne-a declarat ca lucrarile au ajuns in stadiul de realizare a primului nivel. Blocul trebuie ridicat pana la sfarsitul lunii martie 2008. Investitia este finantata de Agentia Nationala a Locuintelor, aportul Consiliului Local urmand sa se regaseasca, la fel ca si in cazul precedent, in racordarile imobilului la retelele de utilitati. Valoarea totala a lucrarilor suportate din bugetul local este de circa 400.000 de lei (fara TVA).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »