O masina la 7 salajeni

Magazin Salajean 5 februarie 2007 0

O masina la 7 salajeni

Faptul ca, potrivit unelor surse centrale, autoturismul pe care-l ai sau nu-l ai in curte reprezinta barometrul nivelului tau de trai si, inclusiv, al judetului in care traiesti, demonstreaza ca masina este privita, inca, in Romania, ca un lux si nu o necesitate.

Parcul de autoturisme al Romaniei a crescut, in 2005, cu 140.000 de unitati, iar in 2006, cu peste 165.000 de masini. In prezent, pe drumurile din Romania circula circa 4.900.000 de autovehicule. Evident, capitala tarii – Bucurestiul, este pe primul loc in ceea ce priveste numarul de autoturisme la mia de locuitori, cu un total de 754.123 de unitati, ceea ce reprezinta 392,41 de autoturisme la mia de locuitori.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica si al Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, judetul Salaj, cu 36.618 de autoturisme, se afla pe locul 20 in tara, din punctul de vedere al numarului de unitati la mia de locuitori, respectiv 147,41 de autoturisme.

La categoria autovehicule mari, Salajul se afla abia pe locul 36, cu 5.311 de camioane, cifra ce reprezinta 21,38 de unitati la mia de locuitori. La motociclete, cu cele 191 astfel de mijloace de transport existente in judet, Salajul ocupa locul 18 in topul judetelor, cu 0,77 de unitati la mia de locuitori. Incredibil, dar, oficial, in Salaj exista doar 4 scutere, ceea ce ne plaseaza, din acest punct de vedere, pe locul 30, cu 1,61 unitati la mia de locuitori. Aici poate fi luat in discutie si vidul existent in fostul Cod Rutier, care nu plasa scuterele in absolut nici o categorie de mijloace de transport, iar posesorii, profitand de acest lucru, circulau cu ele in regim de biciclete. Acum, scuterele trebuie inregistrate la primarii.

Faptul ca judete ca Maramures, Bistrita Nasaud, Neamt, Botosani etc se afla sub Salaj, din punctul de vedere al numarului de autoturisme detinute, ar trebui sa ne faca fericiti, pentru ca, teoretic, acest lucru ar insemna ca o ducem mai bine ca judetele respective. Insa, stim cu totii, ca nu e chiar asa.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »