O jumatate de milion de lei de la bugetul Salajului pentru asistenta sociala

Magazin Salajean 24 august 2010 0

O jumatate de milion de lei de la bugetul Salajului pentru asistenta sociala

24 de unitati de cult din judetul Salaj, precum si Asociatia Down Sindrom din Cehu Silvaniei primesc finantare de la Consiliul Judetean (CJ) pentru activitatile de asistenta sociala prestate. In acest an, administratia judetului a pus la dispozitia bisericilor interesate sa devina furnizori de servicii de asistenta sociala aproape o jumatate de milion de lei, buget suplimentat ulterior cu 6.000 de lei, odata cu acceptarea in program a organizatiilor non-profit care ofera servicii de asistenta sociala persoanelor cu probleme. Programul, initiat anul trecut, se vrea o mana intinsa copiilor aflati in dificultate, persoanelor cu dizabilitati si varstnicilor singuri, cu diferite grade de dependenta.

Prin proiectele depuse, cele 24 de parohii cer finantare pentru serviciile prestate de 54 de lucratori sociali, pentru 418 beneficiari. Toti cei 54 de lucratori sociali sunt absolventi ai unor cursuri de formare, urmand ca in luna mai sa se desfasoare si la nivelul Consiliului Judetean Salaj o instruire punctuala a acestora si a coordonatorilor de proiect – preoti – privind cerintele impuse prin Program, au precizat reprezentantii CJ Salaj. In lista celor 24 de unitati de cult care au depus aplicatii de finantare in baza programului se regasesc Episcopia Salajului, Protopopiatul Ortodox Zalau, Manastirea Ortodoxa ,Sfanta Treime Bic, parohiile reformate din Archid, Ip, Aghires, Lesmir, Zauan, Valea Pomilor, Nusfalau si parohiile ortodoxe Bobota, Ciocmani, Cizer, Nusfalau, Jibou II, Horoatu Crasnei, Romanasi, Sarmasag, Iaz, Adalin, Ortelec, Starciu, Sf. Vinere Zalau si Parohia Ortodoxa nr.1 Simleu Silvaniei.

Lor li se adauga Asociatia Down Sindrom din Cehu Silvaniei, care solicita finantare pentru doua posturi in cadrul Centrului de zi pentru copii cu dizabilitati. In prezent, Centrul de zi are 16 beneficiari cu varste intre 10 si 30 de ani si un singur angajat.

Maxim 2.300 de lei pentru un aplicant

Potrivit regulilor programului, fiecare aplicant beneficiaza de sume cuprinse intre 767 si 2.300 lei, in functie de numarul posturilor de lucratori sociali aprobat. Banii in cauza vor vor acoperi atat indemnizatia lucratorului social, cat si contributiile unitatii aferente postului. Astfel, pentru un post de lucrator social aprobat, fiecare unitate de cult va primi 767 lei, pentru doua posturi aprobate

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »