O grădiniţă şi două creşe noi pentru copiii zălăuanilor

Magazin Salajean 4 martie 2011 0

O grădiniţă şi două creşe noi pentru copiii zălăuanilor

Numeroase familii din Zalău care au copii de vârste mici au întâmpinat probleme, în ultimii ani, atunci când părintele, aflat în concediu de creştere a celui mic, a constatat că mai sunt doar câteva luni până trebuie să se reîntoarcă la serviciu, iar copilul va trebui lăsat în grija cuiva specializat. Acest lucru este o necesitate mai ales că nu toţi părinţii îşi permit din punct de vedere financiar angajarea unui baby-sitter sau – pe româneşte – a unei bone. În condiţiile în care în municipiul sălăjean există în prezent o singură creşă, bătaia pe locuri este aprigă şi părinţii ajung să aibă dureri de cap şi spaime la gândul că ar putea găsi toate locurile ocupate.

Administraţia locală aduce tuturor acestor familii o veste bună: în următorii doi -trei ani, două creşe noi vor fi ridicate în Zalău, în două cartiere locuite de numeroase familii tinere. Una din unităţi, cu o capacitate de 80 de locuri, va fi ridicată pe strada Sfânta Vineri şi va purta numele de Creşa „Voinicel”, suma estimată a fi necesară în acest sens fiind de 4,2 milioane de lei. O a doua creşă va fi construită în cartierul Meseş, care abia acum începe să prindă contur, infrastructura rutieră şi tehnico-edilitară realizată de autorităţile locale fiind completată de locuinţele tip vilă ridicate de cetăţeni. Această creşă va avea o capacitate de 55 de locuri, valoarea estimată a proiectului fiind de 3,75 milioane de lei. Tot în cartierul Meseş, autorităţile municipale intenţionează să construiască o grădiniţă cu o capacitate de 120 de locuri, pentru care va fi necesară suma de 7,73 milioane de lei.

“Am identificat ca şi problemă numărul de locuri pentru copii, în grădiniţe şi creşe, astfel că, încă de anul trecut avem realizate studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice pentru cele trei obiectivele de investiţii. Avem în vedere şi alte amplasamente, dar, într-o primă fază dorim realizarea acestor obiective de investiţii, care deocamdată nu au sursă de finanţare. Am reuşit în ultima perioadă să realizăm, cu fonduri de la bugetul local, o grădiniţă nouă, în cartierul Viitorului şi să alocăm fonduri pentru îmbunătăţirea condiţiilor în alte grădiniţe”, a declarat Radu Căpîlnaşiu, primarul municipiului Zalău.

Pentru toate cele trei unităţi de învăţământ sus amintite au fost întocmite deja studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice necesare concretizării investiţiilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »