O firmă sălăjeană face “triplu tulup-uri” pe Primăria Cluj

Magazin Salajean 20 aprilie 2011 0

O firmă sălăjeană face “triplu tulup-uri” pe Primăria Cluj

Un patinoar din cartierul clujean Gheorgheni a creat un adevărat scandal între Primăria Cluj Napoca şi firma GPI Turism Zalău, care îl avea în administrare acum şase ani, scandal care a ajuns la Curtea de Apel Cluj. În timp ce firma zălăuană pretinde despăgubiri în afacerea „Patinoarul” de 800.000 de euro de la administraţia locală clujeană, aceasta a iniţat la rândul ei două procese ca măsură de contraatac.

Conturile Primăriei Cluj Napoca au fost blocate după ce firma GPI Turism Zalău a câştigat în instanţă procesul pe care îl avea cu Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj privitor la afacerea „Patinoarul”. Conform deciziei Curţii de Apel Cluj, firmei zălăuane i-au fost acordate despăgubiri de 800.000 de euro.

SC GPI Turism Zalău a primit în administrare, în 2005, patinoarul din cartierul Gheorgheni din Cluj Napoca, dar după numai un an, societatea a fost eliminată din contract şi înlocuită cu SC Contur SRL. Firma zălăuană a acţionat în instanţă RADP Cluj pentru nerespectarea contractului, cerând despăgubiri în valoare de 3 milioane de lei, adică aproape 800.000 de euro. Avocaţii societăţii au motivat că GPI a investit banii în refacerea vechiului patinoar, în instalaţia de gheaţă şi infrastructură.

Administratorul firmei zălăuane, George Pop, ne-a declarat că, într-adevăr, Curtea de Apel Cluj a dat câştig de cauză părţii reclamante, astfel că Primăria Cluj ar fi trebuit să acorde SC GPI Turism Zalău 800.000 de euro.

Numai că administraţia locală clujeană nu a stat cu mâinile în sân şi nu a acceptat uşor decizia că trebuie să achite suma sus amintită. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj Napoca, Oana Buzatu, ne-a declarat că s-a cerut şi s-a obţinut în instanţă sus-pendarea executării silite, adică a plăţii cu pricina, în paralel fiind deschise şi două acţiuni: una la Curtea de Apel Cluj pentru anularea obligaţiei de plată, întrucât administtraţia clujeană susţine că aceasta este nejustificată, şi o plângere împotriva experţilor care au considerat că despăgubirile care trebuie acordate se ridică la 600.000 de euro. „Termenul la Curtea de Apel Cluj este în 20 aprilie şi aşteptăm verificarea de către Parchet a plângerii depuse împotriva experţilor”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Potrivit contractului încheiat în 2005 între cele două părţi, SC GIP Turism Zalău primise în administrare patinoarul din cartierul clujean Gheorgheni, până în 2016.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »