NUP in cazul adjunctului de la Parchetul Salaj

Magazin Salajean 29 noiembrie 2006 0

* DNA Cluj a inchis dosarul in care Papita Chivu – fostul prim-procuror adjunct al Parchetului Salaj era cercetat pentru luare de mita. Comiterea infractiunii nu a putut fi dovedita

Dupa mai bine de un an de cand la Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj a explodat scandalul privind posibila luare de mita de care era acuzat prim-procurorul adjunct de pe atunci – Papita Chivu, Directia Nationala Anticoruptie Cluj, care s-a ocupat de cercetarea dosarului, a dat verdict de NUP – neinceperea urmaririi penale. Seful DNA Cluj, procurorul Crin Bologa, ne-a declarat ca la acest rezultat s-a ajuns in urma imposibilitatii dovedirii infractiunii de coruptie, respectiv luare de mita, pentru care Papita Chivu a fost cercetat.

Reamintim faptul ca acuzele impotriva lui Papita Chivu au aparut, la acea vreme, sub semnatura Aureliei Stan – fosta presedinta a Comisariatului pentru Societate Civila, care a fost arestata pentru trafic de influenta si prinsa in flagrant de luare de mita. Aurelia Stan a sesizat, atunci, ca i-a dat adjunctului, in repetate randuri, sume cuprinse intre cateva sute si peste o mie de euro adjunctului PTS, pentru ca acesta sa intervina favorabil in rezolvarea unor dosare apartinand unor persoane cu probleme in procese civile, care s-au adresat Comisariatului pentru Societate Civila.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »