„Nuntă de Aur” la Şimleu Silvaniei!

Motto: „O căsnicie fericită este o lungă conversaţie care, totdeauna, pare prea scurtă” (André Maurois, 1885-1967, scriitor francez)

Tradiţia sărbătoririi căsniciei, a perechilor care au împlinit 50 de ani de la acel frumos şi emoţionant „DA”, continuă în Şimleu Silvaniei. Joi, 18 aprilie 2013, Primăria şi Consiliul Local au invitat 17 cupluri în sala mare a primei instituţii şimleuane, pentru a sărbători „nunta de aur”. Ca de fiecare dată în ultimii şapte ani, „naşul mare” a fost ing. Septimiu Cătălin Ţurcaş – primarul oraşului. Alături de cei cu statutul de „50 de ani de mariaj”, au fost prezenţi membri ai personalului Primăriei şi ai Consiliului Local, invitaţi de seamă.
Într-o atmosferă de aleasă ţinută omagială, sărbătoriţii s-au bucurat de o atenţie onorabilă, în care primarul Septimiu Cătălin Ţurcaş i-a felicitat şi le-a mulţumit pentru tot ceea ce au realizat, atât în cadrul familiei, cât şi în cel al comunităţii şimleuane, în această convieţuire de o jumătate de secol. Urându-le „La mulţi ani, cu sănătate !”, a înmânat fiecărui cuplu buchete de flori, plicuri cu bani şi le-a conferit „Diploma de Recunoştinţă, pentru marele şi respectabilul merit de a fi trăit, muncit şi trecut peste toate greutăţile vieţii împreună, timp de 50 de ani, prin carea comunitatea şimleuană vă cinsteşte şi vă onorează efortul, vă respectă şi vă înnobilează cu titlul de CETĂŢENI DE VAZĂ ai urbei”.
De asemenea, prof. Dumitru Corbeanu – proaspăt pensionar, a vorbit cu mult patos despre ceea ce a însemnat şi înseamnă aceşti frumoşi ani trăiţi împreună, cu toate rigorile vieţii, ieşind învingători, oferindu-le câte un exemplar din cartea sa „Viitorul trecutului”.
Din partea sărbătoriţilor a vorbit Kulcsar Zoltan, mulţumind pentru neaşteptata, dar frumoasa primire la această „nuntă de aur”, dorindu-le colegilor şi un loc onorabil la „nunta de diamant”!
În continuare, toţi cei prezenţi s-au bucurat de programul artistic oferit de Ansamblul „Barcăul” al Clubului Copiilor (sub coordonarea prof. Cornelia şi Gavril Neaga): cântece şi dansuri populare specifice zonei Şimleului.
Activitatea s-a încheiat cu o „fotografie de grup” şi cu o masă la restaurant, unde s-au răscolit amintiri, s-au pus la cale noi obiective în activităţile viitoare şi, închinând un pahar cu pălincă, fericiţii sărbătoriţi şi-au urat „multă sănătate”.

Prof. Marin Ştefan

Leave a Comment