Numărul şomerilor se apropie de 6.000

Andreea Vilcovschi 4 octombrie 2012 0
Numărul şomerilor se apropie de 6.000

Tot mai mulţi sălăjeni rămân fără un loc de muncă. La finele lunii septembrie 2012, judeţul număra 5.943 de şomeri, cu 25 de persoane mai mult decât în august, a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Romeo Sârca, directorul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj. “Dacă luăm în calcul experienţele anilor anteriori, ne aşteptăm ca odată cu venirea sezonului rece, să crească numărul şomerilor, în special al celor proveniţi din construcţii şi transporturi”, menţionează oficialul AJOFM Sălaj.

În ceea ce priveşte rata şomajului, aceasta a ajuns la 5,6 la sută, cu 0,03 puncte procentuale peste cea din august 2012, dar mai mică decât cea de acum un an, cu 0,31 puncte procentuale. Cu această valoare, Sălajul se menţine pe locul 17 în clasamentul naţional, la egalitate cu judeţul Bacău.

Din totalul şomerilor înregistraţi, susţine Sârca, 2.068 beneficiază de indemnizaţie, numărul lor fiind în creştere cu 51 de persoane faţă de acum o lună.

Referindu-se la structura şomajului după nivelul de instruire, şomerii cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional deţin ponderea cea mai mare (peste 68 la sută) în rândul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, la polul opus situându-se absolvenţii de studii superioare (7,7 la sută).

Din punct de vedere al grupelor de vârstă, cei mai mulţi şomeri au între 40 şi 50 de ani (25,7 la sută), urmaţi fiind ce cei sub 25 de ani (23,8 la sută) şi de persoanele cu vârste între 30 şi 40 de ani (23 la sută).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »