Numărul şomerilor sălăjeni trece de 7.000

Andreea Vilcovschi 7 februarie 2013 1
Numărul şomerilor sălăjeni trece de 7.000

Sălajul numără, de la o lună, la alta, tot mai mulţi şomeri. Potrivit datelor furnizate de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj, la finalul lunii ianuarie, 7.029 de sălăjeni erau în căutarea unui loc de muncă, numărul lor fiind mai mare cu 287 faţă de luna precedentă.
În ceea ce priveşte rata şomajului, aceasta a atins 6,69 puncte procentuale, cu 0,27 la sută peste nivelul înregistrat la finele anului trecut şi cu 0,23 la sută mai mult decât în ianuarie 2012. Cu această valoare, Sălajul se plasează pe poziţia 19 în clasamentul naţional, condus de judeţul Vaslui, cu aproape 11 procente.
Din totalul şomerilor înregistraţi, peste 3.100 beneficiază de indemnizaţie, mai arată statisticile AJOFM Sălaj. Aproape trei sferturi dintre şomeri au un nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional, cei cu studii liceale şi post-liceale reprezintă 20 la sută din totalul celor fără un loc de muncă, în timp ce şapte la sută dintre şomeri au studii superioare.
Din punct de vedere al structurii pe grupe de vârstă, reprezentative sunt ponderile pentru grupa de vârstă cuprinsă între 40-50 de ani (27 la sută), urmată de a celor cu vârsta cuprinsă între 30-40 ani (25 la sută), a celor cu vârsta de peste 50 de ani (21 la sută), categoria tinerilor sub 25 de ani (18 la sută), şi a persoanelor între 25 şi 30 ani (9 la sută). În funcţie de mediul de provenienţă, peste 5.200 de şomeri au domiciliul în mediul rural.
În rândul sălăjenilor fără serviciu se regăsesc şi 575 de absolvenţi, mai mult de jumătate dintre ei având studii medii.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Zălăuan 7 februarie 2013 at 21:06 - Reply

    Capitalism aţi vrut, kakakapitalism aţi primit !!

Lasa un Raspuns »