Numarul imbolnavirilor de trichineloza creste

Magazin Salajean 15 martie 2007 0

Numarul imbolnavirilor de trichineloza creste

Inca 5 cazuri de imbolnavire cu trichineloza au fost descoperite de catre lucratorii Autoritatii de Sanatate Publica Salaj si pentru cei din cadrul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor. Astfel, numarul celor internati si izolati la sectiile de Boli Contagioase din Zalau si Satu Mare se ridica la 29.

Sase dintre bolnavi au domiciliul de Satu Mare, asa ca acestia au fost internati si tratati in sectia de boli contagioase din judetul respectiv.

Cu toate ca este vorba de un caz destul de grav de infestare in masa cu Trichinella Spiralis, avand in vedere faptul ca infestarea s-a produs cu ocazia organizarii unei intalniri la care au participat peste 50 de persoane, conducerile celor doua institutii intampina greutati in ceea ce priveste stabilirea exacta a momentului in care a fost impuscat mistretul din a carui carne infestata au fost preparati carnatii, cat si locul unde a avut loc cheful. Suntem dezinformati la tot pasul de catre cei care au organizat cheful. De exemplu, ni s-a declarat ca mistretul in cauza a fost impuscat in octombrie, dar nici vorba de asa ceva. Noi am facut determinarile noastre specifice si am ajuns la concluzia ca este vorba de carne cu o vechime de cel mult doua luni. Stim doar ca intalnirea la care se face referire a avut loc in data de 26 ianuarie, a declarat directorul DSVSA, Mircea Martin.

Directorul DSVSA a mai spus ca, pentru elucidarea misterelor se lucreaza impreuna cu politia, pentru ca, in functie de concluziile la care se va ajunge, poate fi vorba si de comiterea unor infractiuni si contraventii. Este vorba de modul in care a fost vanat mistretul, existand posibilitatea ca acesta sa fi fost braconat si de locul in care a avut loc cheful. In cazul in care acesta a avut lor in spatiu public, in mod cert este vorba de comiterea unei infractiuni. Pe de alta parte, orice vanat trebuie supus analizelor sanitar-veterinare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »