Numarul copiilor care nasc copii a crescut vertiginos

Magazin Salajean 21 februarie 2010 0

Numarul copiilor care nasc copii a crescut vertiginosExista anumite probleme pe care societatea romaneasca pare sa nu le poata gestiona si care se agraveaza de la un an la altul. O astfel de situatie ce nu are deocamdata nicio solutie este cea a mamelor minore, numarul lor fiind tot mai mare cu fiecare luna. Sunt fete care nu au depasit inca varsta majoratului, dar care au adus pe lume copii pe care nu sunt pregatite sa ii creasca. Si asta intr-un secol in care metodele de contraceptie nu mai sunt deloc un subiect tabu, iar dialogul despre utilizarea lor poate fi purtat atat cu medici, cat si cu psihilogi sau cu parinti.

Viata bate filmul, iar acest lucru ne este dovedit tot mai mult daca aruncam un ochi asupra societatii in care traim. Nici macar nu este nevoie sa cautam prea departe, trebuie doar sa-i privim pe cei care ne inconjoara ca sa descoperim ca pe langa problemele din sistemul economic, educational sau sanitar sunt si alte cazuri dramatice in orasul salajean sau in comuna in care traim. Varsta la care adolescentii isi incep viata sexuala a coborat foarte mult, dar cu toate ca suntem intr-un secol in care metodele de contraceptie nu mai sunt deloc un subiect tabu, nimeni nu tine seama de ele. In aceste conditii, numeroase fete ce nu au depasit varsta de 18 ani aduc pe lume bebelusi pe care nu stiu si nu sunt pregatite sa ii creasca. Copiii cu copii sunt tot mai multi, iar parintii nu afla despre aceste cazuri decat dupa ce sunt puse in fata faptului implinit.

In Salaj, fata de 2008, cand s-au inregistrat 12 asemenea cazuri, in 2009 numarul lor a fost de aproape cinci ori mai mare. Iar aceste date sunt doar cele care au ajuns la urechile autoritatilor, multe alte situatii ramanand ascunse in umbra. Nimeni nu vorbeste deschis despre acest gen de probleme, din considerente ce tin de rusine, nepasare, inconstienta in a aprecia gravitatea lor. Tainuirea, insa, nu inseamna decat ca povestea se va repeta, mai devreme sau mai tarziu si ca, undeva in judet, un copil va aduce iar pe lume un alt copil.

Directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Salaj, Violeta Milas, s-a aratat ingrijorata de numarul de cazuri de anul trecut.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »