Numarul cazurilor de viroza si pneumonie, in crestere

Magazin Salajean 1 februarie 2007 0

Numarul cazurilor de viroza si pneumonie, in crestere

Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Salaj informeaza ca numarul cazurilor de viroza respiratorie si pneumonie a crescut din nou in ultima perioada.

Dr. Dana Pop, directorul ASP Salaj, a declarat ca in saptamana 22 – 28 ianuarie s-au inregistrat 821 de cazuri de viroza respiratorie, cu 52 la suta mai multe decat in saptamana precedenta. Din totalul de 821 de persoane inregistrate cu viroza respiratorie, 19 au fost izolate in spital. In aceeasi perioada a anului trecut au fost inregistrate 380 de cazuri.

In ceea ce priveste cazurile de pneumonie, dr. Pop a afirmat ca s-au inregistrat 392, cu 44 la suta mai multe decat in saptamana precedenta. In aceeasi perioada a anului trecut au fost inregistrate 247 de cazuri. Din cele 392 de persoane diagnosticate cu pneumonie, 109 au fost spitalizate. Si de aceasta data, cei mai afectati au fost copiii cu varsta de sub 5 ani, respectiv 46 de cazuri.

Dozele de vaccin antigripal

Directorul ASP a precizat ca in cursul zilei de azi se vor primi 10.000 de doze de vaccin antigripal, care se vor distribui in teritoriu. Din totalul de doze, o parte se vor distribui medicilor din cabinetele de familie, iar restul se vor pastra pentru rezerva.

Controale in scoli

Din aceasta saptamana, toti copiii din gradinite si scoli vor fi controlati de medici. Aceasta initiativa apartine Ministerului Sanatatii Publice, care a cerut tuturor directiilor de sanatate publica din tara sa ia masuri pentru limitarea cazurilor de viroza respiratorie. Prin aceste controale se doreste sa se previna orice raspandire a virusurilor, mai ales in scoli.

Dr. Pop a spus ca autoritatile de sanatate publica, in colaborare cu inspectoratele scolare vor asigura triajul zilnic, si vor informa parintii privind izolarea la domiciliu a copiilor bolnavi.

In mediul rural, aceste controale se vor efectua de catre medicii de familie din cabinete, iar in mediul urban copiii vor fi examinati de medicii din cabinetele scolare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »