Numarul cazurilor de viroza respiratorie este in scadere

Magazin Salajean 1 noiembrie 2007 0

Numarul cazurilor de viroza respiratorie este in scadere

Cazurile de viroza respiratorie inregistrate in perioada 22-28 octombrie au cunoscut o scadere usoara, cu 5,2 la suta fata de saptamana precedenta. Astfel ca, in saptamana analizata s-au inregistrat 419 cazuri de viroza respiratorie, fata de 442 cate erau in saptamana 15-21 octombrie.

Pe de alta parte, numarul cazurilor de pneumonie bacteriana acuta a crescut de la 196 cate se inregistrau saptamana precedenta, la 214.

In ceea ce priveste incidenta cazurilor de viroza respiratorie pe grupe de varsta, cele mai multe cazuri s-au inregistrat la persoanele din categoria de varsta 15-44 de ani (168), la grupa de varsta 5-14 ani (119) si la copiii cu varste cuprinse intre 0-4ani (88).

Cele mai putine cazuri au fost inregistrate la grupa de varsta 45-64 si la adultii de peste 65 de ani (22). Din totalul persoanelor care au avut nevoie de ingrijiri medicale, patru au necesitat internarea.

In schimb, incidenta cazurilor de pneumonie acuta bacteriana se prezinta astfel: la grupa de varsta 0-4 ani au fost inregistrate 49 de cazuri, din care 19 copii au necesitat spitalizare; la cei cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani s-au inregistrat 36 de cazuri, din care cinci copii au fost internati. La grupa de varsta 15-44 de ani, 80 de persoane au fost diagnosticate cu pneumonie acuta, una dintre ele necesitand spitalizare. La cei cu varsta cuprinsa intre 45-64 de ani au fost inregistrate 27 de cazuri, din care sase au necesitat internare. La persoanele varstnice s-au inregistrat 22 de cazuri de pneumonie, din care una a fost spitalizata.

Medicii din cadrul ASP Salaj recomanda cetatenilor ca, in primul rand, sa respecte regulile elementare de igiena, cum ar fi spalatul pe maini cu apa si sapun si folosirea servetelului sau batistei la stranut sau tuse. De asemenea, trebuie evitata aglomeratia, fumatul in incaperi cu copii mici bolnabi, iar in cazul in care apar simptome sa se prezinte la medicul de familie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »