Numar de locuri de munca record pentru somerii salajeni

Magazin Salajean 19 septembrie 2011 0

Numar de locuri de munca record pentru somerii salajeni

Numarul locurilor de munca vacante, din aceste zile, la nivel de judet este de trei ori mai mare decat oferta prezentata de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj in cursul saptamanilor trecute. Somerii salajeni au la dispozitie 315 joburi, cele mai multe dintre acestea, 266 fiind in Zalau, 24 in Jibou, 22 in Simleu SIlvaniei, 2 la Criseni si un loc de munca la Galpiia. Potrivit informatiilor furnizate de purtatorul de cuvant al AJOFM Salaj, Florica Breban, in domeniul confectiilor textile sunt disponibile 163 de locuri de munca (cele mai multe, 100 sunt oferite de SC Universal CO SA), in industria alimentara sunt 59 de joburi (din care 50 de EuroConserve SRL), in industria lemnului sunt 15 locuri vacante, 4 sunt in constructii, 11 in comert si 63 in servicii. Ca in fiecare saptamana, in topul preferintelor angajatorilor sunt muncitorii necalificati, pentru care sunt 134 de locuri de munca, iar la polul opus, ca intotdeauna, sunt ofertele pentru persoanele cu studii superioare – (respectiv, cate un post pentru consilier economic, pentru reprezentant comercial si pentru secretara). Totodata, administratorii firmelor din Salaj au anuntat vacante si alte posturi, cum ar fi pentru soferi (doua locuri libere), pentru confectioneri imbracaminte-116, pentru ospatari-3, pentru bucatari-doua, pentru tamplari-9, vanzatori-5, gestionari-3, dulgher-doua, zidar-doua, lacatus mecanic-6, strungar-5, frezor-5.

Numarul mare de locuri de munca disponibile la aceasta data a fost explicat de directorul AJOFM Salaj, Romeo Sarca prin oferta facuta de firmele Universal din Zalau si Takata din Jibou, care au nevoie de multi angajati.

Este un record pentru Salaj pentru ultima perioada. Un astfel de numar de locuri de munca disponibile nu s-a mai inregistrat din anul 2008, inainte de debutul crizei economice. Nu excludem nici posibilitatea ca in Salaj sa nu existe forta de munca calificata de care au nevoie angajatorii, aspect care ar putea creste numarul de locuri de munca libere. Totodata, ponderea ridicata a joburilor disponibile, poate fi determinata si de avertismentele facute de AJOFM Salaj, ca firmele sa respecte prevederile legale si sa anunte locurile de munca vacante la agentie, a apreciat Romeo Sarca.

Nu in cele din urma, directorul AJOFM Salaj, a admis ca in pofida faptului ca a crescut de trei ori oferta locurilor de munca de pe piata Salajului, pentru persoanele cu studii superioare numarul joburilor a ramas, constant, nici macar nu s-a dublat. Romeo Sarca a explicat ca firmele popularizeaza locurile de munca in cazul in care nu gasesc personal adecvat si isi recruteaza absolventi de studii universitare in functie de baza de date creata dupa ce acestia a depus CV-urile.

Vineri, Bursa Generala a

Locurilor de Munca

Bursa locurilor de munca se va desfasura la Zalau in data de 23 septembrie. Evenimentul este organizat de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj in contextul derularii la nivel national al bursei generale a locurilor de munca. Evenimentul va avea loc la Casa de Cultura a Sindicatelor din Zalau, de la ora 9.00 si se va adresa in special tinerilor care au absolvit in acest an o forma de invatamant. Chiar daca grupul tinta il reprezinta aceasta categorie de persoane, bursa este deschisa tuturor celor care nu au un loc de munca, ori care doresc schimbarea job-ului actual. Participarea agentilor economici si a somerilor la bursa este gratuita. Pana la sfarsitul saptamanii trecute, din cele aflate de la Romeo Sarca, au fost transmise invitatii de participare la 300 de agenti economici din Salaj, din care doar opt firme au confirmat participarea la bursa. Acestea ofera 108 locuri de munca, doua pentru absolventii de studii superioare si 106 pentru someri cu studii medii sau gimnaziale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »