Nu toti dascalii au primit al 13-lea salariu

Magazin Salajean 17 martie 2009 0

Nu toti dascalii au primit al 13-lea salariuDesi liderii de sindicat din invatamant au anuntat plata salariului al treisprezecelea pentru cadrele didactice salajene odata cu salariul aferent lunii februarie, banii nu au ajuns inca in buzunarele tuturor dascalilor.

La inceputul lunii martie, directorii unitatilor de invatamant din judet au primit notificari in scris ca, in aceasta luna, se reia plata salariilor de merit. Astfel, in perioada imediat urmatoare notificarilor, dascalii salajeni urmau sa primeasca salariile de merit aferente lunilor ianuarie si februarie, odata cu salariul pe luna februarie. De asemenea, liderii de sindicat au anuntat ca si de-al 13-lea salariu, care trebuia acordat in luna ianuarie a.c., va ajunge in buzunarele cadrelor didactice odata cu salariul aferent lunii februarie. Salariul a ajuns la timp, insa, pentru unii dascali, mai precis pentru cei care activeaza in mediul rural, celelalte drepturi inca se lasa asteptate. Unii profesori se declara rabdatori, sustinand ca au incredere ca banii, desi intarzie cam mult, vor sosi, altii mai sceptici, insa, considera ca este o bataie de joc. Sunt cateva unitati in mediul rural, unde cel de-al 13-lea salariu si salariul de merit nu au ajuns inca. Cadrele didactice de acolo trebuie sa aiba putina rabdare, pentru ca vor primi si ei acesti bani, atata timp cat colegii lor din mediul urban au intrat in posesia acestor drepturi, a facut cunoscut ieri liderul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant Salaj, Eusebiu Lehene.

La inceputul lunii februarie, ministerul de resort a trimis instiintari catre toate inspectoratele scolare judetene, prin care anunta sistarea platii salariilor de merit, ca o consecinta a intarzierii alocarii bugetului la nivel national. Drept urmare, profesorii au primit in lunile ianuarie si februarie doar salariile de baza. Nici al 13-lea salariu nu a fost acordat la inceputul lunii ianuarie, cauza fiind aceeasi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »