Nu e pacaleala de 1 aprilie! Amenzi triplate pentru masinile parcate neregulamentar

Magazin Salajean 24 februarie 2009 0

Nu e pacaleala de 1 aprilie! Amenzi triplate pentru masinile parcate neregulamentar

Soferii care isi vor parca aiurea masinile in Zalau, in locuri in care acest lucru nu este permis, vor trebui sa scoata din buzunar, incepand cu luna aprilie, de trei ori mai multi bani decat pana in prezent. Mai exact (nu e pacaleala de 1 aprilie!) consilierii locali au probat ieri un tarif de 200 de lei pentru ridicarea si transportul masinilor stationate neregulamentar sau abandonate pe domeniul public din Zalau, un pret de aproape trei ori mai mare decat cel actual, de 70 de lei. De asemenea, tariful de ridicare a autovehiculului, fara transport, a fost majorat de la 30 la 100 de lei, iar cel de depozitare a masinii ridicate, de la 4 la 10 lei pe ora.

Potrivit unui referat intocmit de catre Comisia de analiza a modificarilor la tarifele practicate de firma Doralex, la aceasta data, activitatea de ridicare a masinilor parcate neregulamentar in Zalau se face cu o singura autospeciala, care poate face fata doar saltarii masinilor mici. Astfel, pentru a putea ridica si masinile de tonaj mare, operatorul a achizitionat o autospeciala pe care intentioneaza sa o puna la treaba.

De asemenea, mai aflam ca, doar in decursul a 10 luni, mai precis in perioada ianuarie – octombrie 2008, firma operatoare a ridicat 1.600 de automobile care stationau neregulamentar pe domeniul public. Mai mult, aceeasi Comisie sustine ca tarifele practicate de societatea Doralex sunt foarte mici, fapt pentru care soferii parcheaza neregulamentar, multi dintre acestia fiind nepasatori fata de achitarea taxei.

Pe de alta parte, operatorul isi motiveaza solicitarea de majorare a tarifelor ca urmare a cheltuielilor mari pe care le va avea in contextul in care va actiona cu doua masini.

Proiectul, aflat acum la a doua

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »