Noua taxa auto, valabila doar sase luni

Magazin Salajean 26 februarie 2009 0

Noua taxa auto, valabila doar sase luniSurse din cadrul Ministerului Mediului au facut cunoscut faptul ca noua taxa auto este valabila doar sase luni, dupa care va fi inlocuita de un impozit anual. Astfel, autoritatile pregatesc o lege care sa transforme impunerea intr-una anuala, mult mai mica, dar pe care sa o plateasca toti proprietarii de masini, inclusiv cei care le au deja inmatriculate in Romania.

Aglomeratie la Directia de Finante

In primele zile ale acestei saptamani s-au format cozi aproape interminabile la ghiseele Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Salaj. Unii salajeni au venit pentru a-si recupera banii din taxa de poluare, altii doreau sa o achite dupa ce a fost redusa prin decizia Guvernului. Indiferent ce aveau de rezolvat, oamenii au fost nevoiti sa se inarmeze cu timp si multa rabdare.

Potrivit unei informari a DGFP Salaj, ca urmare a situatiei create, conducerea institutiei a fost nevoita sa suplimenteze personalul de la ghisee, in timp ce programul a fost prelungit. In vederea evitarii aglomeratiei la ghisee, DGFP Salaj a suplimentat personalul care se ocupa cu inregistrarea cererilor si calculul acestora. De asemenea, programul a fost prelungit pentru a putea fi preluate cererile tuturor celor care au venit cu dosarele la noi. Masuri asemanatoare, in functie de necesitati, au fost luate si la administratiile finantelor publice din restul judetului, ne declara purtatorul de cuvant al DGFP Salaj, Gina Bicazan.

Cat despre numarul persoanelor care au depus cereri de calcul al taxei auto, la nivelul judetului Salaj, in baza Ordonantei de Urgenta intrate in vigoare de curand, Gina Bicazan face cunoscut ca, pana marti, au fost depuse 322 de cereri de calcul pentru masini achizitionate inainte de 15 decembrie 2008, din care 108 au fost deja solutionate.

Pentru autovehiculele achizitionate inainte de data de 15 decembrie 2008, si care au fost inmatriculate in Romania ulterior acestei date, diferenta dintre taxa platita si taxa stabilita se restituie la cerere, in termen de 45 de zile.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »