Nouă cabinete medicale depistate cu nereguli

Magazin Salajean 31 martie 2011 0

Nouă cabinete medicale depistate cu nereguli

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj au descoperit nereguli în cazul a nouă cabinete medicale din judeţ, în urma unui control desfăşurat în perioada 1 ianuarie – 30 martie. Astfel, la un cabinet nu a fost respectat Programul Naţional de Imunizări, două cabinete aveau structura funcţională necorespunzătoare, altele două nu aveau amenajat depozitul intermediar de deşeuri, iar patru cabinete nu aveau afişate însemnele privind interzicerea fumatului.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, Mihai Cheşeli, a declarat că, din cele nouă cabinete la care s-au constatat neconformităţi, unul a fost din mediul rural, acestuia fiindu-i aplicată o amendă contravenţională în valoare de 500 de lei. În cazul celorlalte opt cabinete, care sunt din mediul urban, inspectorii sanitari au aplicat avertismente. „Toate cele nouă cabinete au primit termene de remediere a neconformităţilor. De altfel, inspecţia şi controlul în cabinetele medicale sunt activităţi continue, care au drept scop verificarea normelor igienico – sanitare, precum şi a circuitelor funcţionale prevă-zute de legislaţia actuală”, a declarat Mihai Cheşeli.

În total, în perioada ianuarie – martie, au fost verificate în Sălaj 11 cabinete medicale alese aleatoriu, atât din mediul urban, cât şi din rural.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »