Nou sistem informatic pentru importatori

Magazin Salajean 20 iulie 2010 0

Nou sistem informatic pentru importatoriComisionarii vamali sau firmele autorizate sa lucreze in procedura simplificata trebuie sa se inregistreze la autoritatea vamala in noul sistem de declarare, pana pe 1 august. De luna viitoare, pentru marfurile care intra pe teritoriul Romaniei si care sunt declarate pentru import, se va utiliza un nou sistem informatic de procesare a declaratiilor vamale, a anuntat Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV).

Astfel, declarantul sau reprezentantul acestuia va completa declaratia vamala prin intermediul noului sistem si va transmite informatiile necesare aplicarii dispozitiilor care reglementeaza regimul vamal pentru care se declara marfa la biroul vamal sub forma de mesaj informatic.

Dosarul trebuie sa contina o cerere scrisa, declaratia de angajament si o copie dupa notificarea de atribuire a numarului EORI (numarul de inregistrare si identificare a operatorilor economici). Titularii autorizatiilor de comisionar in vama sau de vamuire la domiciliu in procedura simplificata vor anexa copii dupa autorizatii. Autorizarea este gratuita si dureaza cel mult o saptamana.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »