Noi taxe pentru camioane

Magazin Salajean 7 mai 2008 0

Noi taxe pentru camioaneCompaniile de transport ar trebui sa isi puna mai multi bani deoparte pentru taxe si amenzi. Asta se va intampla in cazul in care se va aproba un proiect legislativ al Comisiei Europene. Documentul se refera la transportatorii care detin camioane de peste 3,5 tone si care ar urma sa plateasca noi taxe pentru poluare atmosferica, pentru zgomote si pentru ambuteiajele pe care le produc.

In fond, este vorba de principiul Poluatorul plateste!, percept care va actiona si in cazul camioanelor care tranziteaza spatiul Uniunii Europene. Astfel, se discuta un nou proiect legislativ care ar terbui sa reduca emisiile de gaze cu 20% in urmatorii 12 ani. Pentru realizarea acestui obiectiv, Comisia Europeana va indemna companiile de profil sa investeasca in camioane mai putin poluante, si va promova mijloacele de transport mai ecologice, cum ar fi trenurile sau navigatia pe distante lungi.

Companiile de transport marfa vor plati o serie de taxe noi pentru pagubele aduse culturilor agricole si cele asupra ecosistemului. Gradul de poluare al camionului, zgomotele pe care le produce precum si ambuteiajele pe care le creeaza in trafic vor fi platite scump.

Formulele de calcul vor tine cont de mai multi parametri pre-cum tipul vehiculului si ruta aleasa, kilometri parcursi, gradul de poluare, densitatea populatiei in zonele respective sau orele de circulatie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »