Noi programe de reabilitare urbana pentru Simleu Silvaniei

Magazin Salajean 16 ianuarie 2009 0

Noi programe de reabilitare urbana pentru Simleu Silvaniei

Primaria Simleu Silvaniei va continua, si in acest an, programul de reabilitare stradala, prin initierea de lucrari atat in cartierele cu case ale orasului, cat si in cele cu blocuri. Planul dupa care strazile din oras vor fi luate in lucru va fi stabilit in perioada urmatoare, iar apoi va fi facut public. Dorinta autoritatilor locale este de a oferi simleuanilor conditii bune de trafic rutier si pietonal, astfel ca se va continua si modernizarea si realizarea de trotuare. Un punct de care se va tine seama, in derularea acestui program, este constituit de lista de strazi luata in calcul in programul de introducere a sistemului de canalizare, masura fiind necesara pentru a nu se sparge carosabilul de doua ori pe aceeasi artera de circulatie.

Sper ca prin acest program de reabilitare stradala sa putem asfalta in acest an o distanta de pana la trei kilometri. Este foarte important ca, in urma introducerii conductelor de apa si canalizare, sa beneficiem de resurse financiare externe pentru realizarea lucrarilor pentru reabilitarea drumului de acces spre zona Unitatilor Militare. Acesta are o lungime de aproape doi kilometri si ar necesita o suma de aproximativ 1.500.000 de lei, a declarat primarul orasului Simleu Silvaniei, Septimiu Turcas.

Un alt proiect de reabilitare urbana va cuprinde si Parcul Central al orasului, pentru care lucrarile vor incepe in aceasta primavara. Se vor trasa alei noi, ce vor fi pavate cu dale de beton, se vor amplasa banci si cosuri de gunoi si se vor planta flori, scopul urmarit de conducerea Primariei fiind crearea unui loc de relaxare pentru cetatenii orasului. De asemenea, reteaua de iluminat public din zona parcului va fi reabilitata si modernizata, iar copacii imbatraniti ce prezinta risc pentru cetateni vor fi taiati.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »