Noi facilitati pentru pensionarii CARP

Magazin Salajean 24 aprilie 2009 0

Noi facilitati pentru pensionarii CARP

Pensionarii din cadrul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Zalau si-au prezentat ieri bilantul privind activitatile desfasurate si rezultatele obtinute pe parcursul anului 2008, dar si activitatile propuse pentru anul in curs. La intrunire au fost prezenti 68 de pensionari, in frunte cu presedintele CARP Zalau, Ioan Ivascau, si presedintele Sindicatului Pensionarilor Salaj, Ilie Gorgan. Ca invitati din partea autoritatilor locale au participat la intrunire Onorica Abrudanu, subprefectul judetului Salaj, Radu Capilnasiu, primarul Zalaului, But Florian, directorul adjunct al Casei Judetene de Pensii, Dana Pop, directorul Directiei de Sanatate Publica, Daniela Cordea, directorul adjunct al Casei de Sanatate Publica Salaj, Laura Bungenteanu, director Crucea Rosie Salaj, si altii.

Sedinta a inceput cu un moment de reculegere pentru cei 250 de pensionari care s-au stins din viata anul trecut, dupa care, presedintele Carp Zalau a prezentat bilantul pe 2008. Suntem multumiti ca ne-am marit efectivul la aproximativ 9.000 de membri, inscriindu-se in club, anul acesta, inca 945 de pensionari din judet. Totodata, suntem multumiti de faptul ca am reusit, prin reprezentantii Crucii Rosii si Fundatiei << Acasa >>, sa ajutam 284 de pensionari atat cu bani (11.585 de lei), cat si cu alimente, detergent si alte produse. Anul trecut, membrii CARP au beneficiat de reduceri la consultatii si tratamente medicale la trei cabinete de specialitate din Zalau, de medicina interna, oftalmologie si stomatologie. Adaug ca, anul acesta, din luna februarie, pensionarii din cadrul clubului pot beneficia de reduceri si la medicamentele compensate si necompensate (de cinci la suta) de la o farmacie din municipiu. Deosebit de important si de apreciat de catre pensionari este Centrul de Internet, deschis si inaugurat in mai 2008, de Biblioteca Judeteana Salaj. Este unicul din tara care functioneaza intr-un spatiu destinat pensionarilor. Aici, 1.000 de pensionari au urmat cursuri de initiere pentru a naviga pe internet, a afirmat Ivascau.

Dupa prezentarea activitatilor si reusitelor din 2008, au urmat propunerile pentru anul in curs. Incepand cu 1 iulie 2009, plafonul de imprumut pe un carnet de membru CARP Zalau va creste de la 3.200 la 3.600 de lei.

Tot din 1 iulie va creste si ajutorul de deces pentru urmasii legali ai membrilor CARP. Dat fiind ca de luna aceasta pensia minima este de 300 de lei, ajutorul nerambursabil se va acorda doar membrilor care au pensia sub 350 de lei. Pe planul activitatilor cultural-sportive si turistice vom continua sa organizam expozitii cu lucrari ale pensionarilor, concursuri de sah si table, dar si excursii in tara, a adaugat presedintele CARP Zalau, Ioan Ivascau. El a adaugat ca pentru acest an se vor lua in vedere cat mai multe masuri pentru a crea conditii si facilitati membrilor CARP Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »