Noi controale in spitale

Magazin Salajean 22 mai 2007 0

Mai multe echipe de specialisti din cadrul Ministerului Sanatatii si Familiei, conduse fiecare de cate un secretar de stat au inceput vineri 18 mai, o serie de controale in toate spitalele din tara, in urma carora va fi luata o decizie in privinta mentinerii lor sau nu, in cadrul sistemului de sanatate. Scopul este de a verifica modul in care se desfasoara programele nationale de sanatate: cel de diabet, cel de afectiuni oncologice si cel de transplant de tesuturi, organe si celule. Totodata, se va evalua respectarea indicatorilor de performanta asumati prin contractul de management, in trimsterul I al anului 2007.

Directorul executiv al Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Salaj, Dana Pop, a declarat ca prin intermediul actiunilor se urmareste identificarea unor eventuale nereguli sau disfunctionalitati in derularea programelor si depistarea cauzelor care le-au generat. Se mai are in vedere aprecierea respectarii normelor igienico-sanitare in unitatile spitalicesti si a calitatii serviciilor oferite, precum si aplicarea masurilor legale de remediere a neregulilor constatate.

Pentru evaluarea modului de derulare a programelor nationale de sanatate, la nivel judetean, s-a constituit o comisie mixta de analiza formata din reprezentanti ai ASP si ai Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS), a mai spus Pop. Acestia vor efectua controale in spitale, in ambulatorii de specialitate si in cabinetele medicilor de familie.

Raportul elaborat de comisiile mixte de control va fi trimis Ministerului Sanatatii Publice si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, pana la data de 15 iunie. De asemenea, in raport se vor mai consemna si propunerile privind masurile legale de remediere, pe termen scurt si mediu, a neregulilor constatate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »