Ninsoarea a ingreunat traficul rutier in Salaj

Magazin Salajean 23 ianuarie 2012 0

Ninsoarea a ingreunat traficul rutier in Salaj

Traficul rutier s-a desfasurat in conditii dificile, duminica, pe drumurile nationale din Salaj, portiunile cele mai dificile fiind pe DN1C, peste culmea Mesteacanului, la limita judetului cu Maramures, si pe culmea Muntilor Meses, pe drumul E81, care face legatura intre Salaj si Cluj, pe carosabil fiind zapada afanata. „A inceput sa ninga la ora 6 dimineata si de atunci ninsoarea nu s-a oprit, ninge peste tot in judet. Se circula in conditii dificile pe drumurile nationale, cele mai grele tronsoane sunt pe DN1C, peste culmea Mesteacanului, la limita judetului cu Maramures, si pe culmea Muntilor Meses, pe drumul E81, care face legatura intre Salaj si Cluj. Pe carosabil este zapada afanata. Am mobilizat pe trasee toate utilajele pe care le avem in dotare, a fost imprastiat material antiderapant si acum se intervine cu lamele”, a declarat seful Sectiei Drumuri Nationale Zalau, Mircea Crisan.

Potrivit sursei citate, nu au fost inregistrate probleme si utilajele vor ramane pe trasee atat timp cat va fi nevoie. „Am facut o tura prin judet, vin dinspre iesirea din Salaj spre Huedin si ma voi duce spre Mesteacan, pentru a vedea situatia la fata locului, dar nu am inregistrat probleme. Traficul se desfasoara greu, dar nu am avut blocaje sau incidente de acest gen”, a declarat Mircea Crisan.

Acesta a declarat ca atat culmea Mesteacanului, cat si culmea Muntilor Meses sunt tronsoane dificil de parcurs iarna, daca se inregistreaza ninsori. „Conducatorii auto nu au ce sa caute in trafic daca nu au masinile pregatite de iarna. Mai ales autoutilitarele si tirurile risca sa ramana inzapezite si blocate daca nu au anvelope corespunzatoare”, a adaugat seful Sectiei Drumuri Nationale Zalau.

Pe cei peste 270 de kilometri de drumuri nationale din Salaj actioneaza pentru deszapezire 22 de raspanditoare de material antiderapant prevazute cu lama, cinci utilaje unimog cu raspanditor si lama, opt incarcatoare, doua utilaje caterpilar cu lama, un autogreder si un tractor. Pentru situatii deosebite, in parcul auto al Sectiei Drumuri Nationale Zalau exista doua remorchere si o macara.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »