Niciun caz de gripa porcina in ultimele trei luni

Magazin Salajean 25 februarie 2010 0

Niciun caz de gripa porcina in ultimele trei luni# in ultimele trei luni, in Salaj, nu a mai fost confirmat niciun caz de gripa AH1N1

# oamenii nu se mai inghesuie sa se vaccineze, desi mai exista suficiente doze de vaccin

# specialistii anunta un nou val de gripa prin martie-aprilie

In ultima saptamana, doar 324 de salajeni si-au mai facut vaccinul pandemic Cantgrip. Isteria vaccinarii si a cazurilor noi confirmate s-a stins demult. Ultimul caz de gripa noua, la nivelul judetului nostru, s-a inregistrat acum trei luni, la o femeie care, intre timp, a si uitat de momentele prin care a trecut. Astfel, lipsa cazurilor de gripa din ultima perioada a condus, implicit, la reducerea semnificativa a numarului salajenilor doritori sa se injecteze cu vaccin anti-AH1N1.

Potrivit Directiei de Sanatate Publica Salaj, pana in ieri, 20.944 de salajeni si-au facut vaccinul, cei mai multi dintre ei vaccinandu-se in saptamana 11-17 ianuarie, cand a fost mediatizat si decesul actorului Toni Tecuceanu care, probabil, ar fi fost provocat de virusul AH1N1. In acea saptamana, cateva mii de salajeni s-au inghesuit la centrele de vaccinare si la medicii de familie pentru a se vaccina. Ulterior, incet dar sigur, numarul vaccinatilor s-a redus considerabil.

Pana in prezent, Salajului i-au fost repartizate 33.400 de doze de vaccin, 1.600 fiind repartizate institutiilor apartinand Ministerului Administratiei si Internelor. Conform datelor DSP Salaj, in stocul de rezerva al acestei institutii mai sunt circa 500 de doze de vaccin anti-AH1N1.

Se asteapta un nou val de gripa in martie-aprilie

Surse autorizate anunta ca in perioada martie-aprilie, Romania se va confrunta cu un nou val de gripa pandemica. Din aceasta cauza, medicii recomanda in continuare vaccinarea, aceasta fiind singura metoda de protectie impotriva virusului AH1N1.

Medicii sustin ca, in sezonul rece, la temperaturi foarte scazute, circulatia virusului scade, astfel ca, odata cu incalzirea vremii, se asteapta un nou val de gripa. De la aparitia gripei noi, in judetul Salaj, au existat 30 de suspiciuni, dintre care doar sapte au fost confirmate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »