Nerespectarea legii duce la sanctiuni

Magazin Salajean 7 mai 2007 0

Nerespectarea legii duce la sanctiuni

In urma controalelor tematice efectuate de inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Salaj, in perioada 23-29 aprilie, opt agenti economici care comercializau materiale de constructii au fost amendati cu suma de 21.500 de lei.

Aurora Sabou, directorul executiv al OJPC Salaj, a declarat ca acestia au fost sanctionati contraventional din cauza ca o parte din materialele oferite spre vanzare nu aveau informatiile de utilizare traduse in limba romana, iar altele aveau data de valabilitate expirata.

Seful OJPC a mai spus ca, odata cu intrarea in vigoare a Legii 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiilor asociate acestora, orice reparare sau inlocuire a marfii va fi facuta in cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilita de comun acord intre vanzator si consumator, fara nici un inconvenient semnificativ pentru cumparator. Acest act normativ vine sa modifice legislatia anterioara, care prevedea ca reparatiile sa fie realizate in cel mult zece zile.

Cel mai important este ca cele doua parti, consumator si operator economic, sa stabileasca in momentul predarii produsului in vederea repararii, cat va dura perioada de reabilitare. Deopotriva, perioada stabilita trebuie respectata, atat de operator, cat si de consumator, a conchis Sabou.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »