Neregulile din imparatia ANSVSA afecteaza Salajul

Magazin Salajean 7 iunie 2007 0

Directorul executiv al Directiei SanitareVeterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Salaj, Mircea Martin a afirmat recent in cadrul unei conferinte de presa ca a fost finalizata campania de vaccinare contra pestei porcine.

Conducerea institutiei se confrunta, insa, cu o problema in ceea ce priveste vaccinarea contra pestei porcine la mistreti. Intampinam o mare problema legata de vaccinarea contra pestei porcine la mistreti. Cu alte cuvinte, cei de la ANSVSA au intarziat procedura de licitatie in vederea achizitiei momelilor vaccinale, a adaugat seful DSVSA Salaj.

Din cauza procedurilor greoaie de licitatie in vederea achizitionarii momelilor vaccinale, s-a intarziat si cu campania de vaccinare a mistretilor. Tocmai din acest motiv nu vom putea duce la bun sfarsit sarcinile pe care le implica aceasta campanie de vaccinare. Speram doar sa nu fim trasi la raspundere de Uniunea Europeana , a spus Martin.

O alta problema cu care se confrunta institutia este cea legata de distribuirea vaccinului contra pseudopestei aviare. Si in acest caz, Autoritatea Nationala este institutia care organizeaza licitatia pentru achizitionarea vaccinului necesar.

A doua campanie de vaccinare va incepe in aceasta luna, dar in judetul Salaj nu au fost inca distribuite dozele.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »