Neplata taxelor si impozitelor se sanctioneaza

Magazin Salajean 27 septembrie 2007 0

Neplata taxelor si impozitelor se sanctioneaza

Zalauanii care nu si-au platit impozitele catre bugetul local mai au timp sa o faca pana in data de 28 septembrie. In caz contrar risca sa li se perceapa penalitati.

Radu Capilnasiu, primarul municipiului Zalau, a declarat recent in cadrul unei conferinte de presa ca platile impozitelor se poate face si prin intermediul Oficiilor Postale.

Primaria municipiului Zalau a semnat un contract de presatri servicii cu Posta Romana, avand ca obiect incasarea de sume in numerar, care reprezinta impozite si taxe cuvenit bugetului local. Derularea contractului a inceput cu data de 1 iulie 2007, prin oficiile postale din municipiu, de luni pana vineri, a spus edilul Capilnasiu.

Oficiile postale care au incheiat contract de prestari servicii cu Primaria Zalau sunt: OP Zalau 1 – strada Parcului nr.2, OP Zalau 2 – Astralis, OP Zalau 3 – Piata 1 Decembrie 1918, cu program de la 7-20 si OP Zalau 4 – Zona Industriala cu program de la 8-16.

Contractul se deruleaza pana in data de 31 decembrie 2007, cu posibilitate de prelungire.

Primarul Capilnasiu a mai facut precizarea ca, de la inceperea programului de incasare a taxelor si impozitelor on-line, zalauanii nu s-au prea inghesuit la plata darilor altfel decat la ghiseele institutiilor.

Patru unitati de alimentatie publica, sanctionate

Autorizarea unitatilor de alimentatie publica din Zalau a fost cel de-al cincilea subiect discutat in cadrul conferintei de presa din 25 septembrie.

In ultima perioada, patru unitati de alimentatie publica au fost sanctionate pentru nedepunerea documentatiei pentru autorizare, in timp ce pentru 54 a fost eliberata autorizatia de functionare, iar sapte unitati au dosarele in curs de verificare, a afirmat Radu Capilnasiu.

Amenzile se incadreaza intre 200 si 500 de lei pentru persoane fizice, iar pentru cele juridice se dubleaza – 400 – 1.000 de lei.

Regulamentul de eliberare a autorizatiilor in vederea desfasurarii activitatii de alimentatie publica in municipiul Zalau a fost aprobat prin HCL 59 din luna martie 2007. Astfel ca, toate unitatile existente la data emiterii hotararii au obligatia sa obtina autorizatia de functionare, conform prevederilor regulamentului.

In acest sens, Primaria a derulat o campanie de informare asupra acestui subiect, atat in presa, cat si prin prezenta inspectorilor Serviciului Corp Control Privatizare, la fiecare unitate. Pe baza de semnatura, fiecare unitate a primit o informare cu noile cerinte pe care trebuie sa le indeplineasca pentru a primi autorizatia, a adaugat primarul municipiului Zalau.

Desi termenul de depunere a documentatiei a fost 30 iunie 2007, municipalitatea l-a extins pentru a da posibilitatea tuturor unitatilor de alimentatie publica sa intre in legalitate, in special pe partea de personal, un curs de specialitate durand sase luni.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »