Nemultumiti de salariile primite, Angajatii BCR intra, maine, in greva generala

Magazin Salajean 13 ianuarie 2009 0

Nemultumiti de salariile primite, Angajatii BCR intra, maine, in greva generala

Salariatii Bancii Comerciale Romane (BCR) vor intra, de miercuri, in greva generala. Acestia sunt nemultumiti de salariul pe care il incaseaza lunar, a facut cunoscut, ieri, Banca Comerciala Romana. Practic, decizia apartine Federatiei Sindicatelor Independente (FSI) din BCR si survine in contextul in care contractul colectiv de munca a expirat la sfarsitul anului trecut, in pofida eforturilor depuse de managementul BCR pe parcursul negocierilor de a gasi o solutie convenabila pentru ambele parti in actualul context economic. Intr-un comunicat remis de catre BCR, reprezentantii FSI au intrerupt negocierile imediat dupa etapa concilierii, refuzand astfel dialogul.

In atari conditii, la nivelul judetului Salaj, maine, vor intra in greva generala toti angajatii din cele 9 sucursale BCR, fapt fara precendent in istoria bancii.

Pe de alta parte, managementul BCR considera ca motivele aflate in spatele deciziei sindicatului nu justifica in mod real declansarea grevei generale, astfel ca va contesta in justitie legalitatea actiunii de protest.

In fond, amenintari cu greva au avut loc si in august 2008, cand salariatii Bancii BCR, afiliati la Federatia Sindicatelor Independente, au protestat la locul de munca, din cauza modificarii programului de lucru, a planului de concedieri si a inegalitatilor salariale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »