Nemtii vor face centura Zalaului

Magazin Salajean 3 martie 2008 0

Nemtii vor face centura ZalauluiDupa luni intregi in care asupra proiectului privind realizarea unei sosele de centura a municipiului a plutit ceata, Primaria Zalau a aflat, in sfarsit, cine este constructorul pentru care s-au hotarat autoritatile centrale. Primarul Radu Capilnasiu ne-a declarat ca firma este SC Kemna Bau Andreae GmbH&Co.KG din Germania, o firma serioasa, cu care sper ca vom colabora bine. Potrivit sursei citate, dupa semnarea contractului – la care se va trece in cel mai scurt timp posibil, reprezentantii firmei germane vor putea trece la organizarea santierului. Nu stim, deocamdata, unde va fi organizat santierul, acest lucru urmand sa fie stabilit de constructor, a spus edilul.

SC Kemna Bau Andreae GmbH&Co.KG A, companie cu capital integral german, a castigat realizarea soselei de centura a municipiului salajean pentru suma de 9,11 milioane de euro (fara TVA), din care 5 milioane de euro sunt fonduri Phare 2005. Alti 1,66 milioane de euro sunt asigurati din Fondul National, in timp ce aportul Primariei Zalau la proiect este de 2,44 milioane de euro.

Lungimea viitoarei artere de circulatie este de 9.6 kilometri, iar traseul urmat de aceasta porneste din zona Valea Mitii, trece pe langa padurea Aghires si iese langa podul de la intrarea in aceasta localitate.

Reamintim ca, desi constructorul german a castigat initial, licitatia organizata la nivel central pentru acest proiect, al doilea ofertant – Vakand Ungaria – a depus in 5 octombrie 2007 o contestatie. Cum, luni in si, Comisia Nationala de Solutionare a Contestatiilor nu a comunicat nici un raspuns administratiei zalauane privind contestatia respectiva, proiectul a intrat in stand by. Mai mult, conducerea Primariei Zalau s-a temut ca ar putea pierde finantarea, in conditiile in care proiectul se bazeaza pe Programul Phare 2005, in care platile se fac pana in 2009.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »