Muresan vs. Muresan, pentru sefia Spitalului Zalau – ultima infatisare

Magazin Salajean 23 noiembrie 2006 0

Muresan vs. Muresan, pentru sefia Spitalului Zalau - ultima infatisareDupa primele doua probe, F. Muresan se afla in fata lui I. Muresan cu 10 procente. Spitalul Crasna -abandon. Spitalul Simleu – functie nedorita

Batalia pentru sefia Spitalului Judetean Zalau devine tot mai acerba, pe masura ce concursul pentru ocuparea functiei de manager se apropie de sfarsit. Daca la testul grila de verificare a cunostintelor din domeniu, Ioan I. Muresan – directorul interimar al institutiei, l-a defalcat cu 8 zecimi pe contracandidatul sau, Ioan F. Muresan – fost primar al Zalaului, fost consilier municipal si economist la Centrul de Afaceri Transilvania, la sustinerea proiectului de management, proba care a avut loc in dupa-amiaza zilei de marti, acesta din urma a luat nota 9, cu un punct mai mult, decat directorul interimar. Astfel, cei doi candidati vor intra la ultima proba – interviul, care va avea loc azi, intre orele 17-18, la Cluj, cu niste rezultate foarte stranse: media celor doua note de pana acum, il claseaza pe Ioan F. Muresan inaintea lui I. Muresan cu 10 sutimi (8,35 fata de 8,25).

Pe de alta parte, multe persoane oficiale, atat din mediul de afaceri, cat si cel politic, au fost – neoficial – de parere ca zarurile au fost deja aruncate in favoarea lui Ioan F. Muresan. S-a vehiculat chiar si ideea ca pentru functia de manager al Spitalului Orasenesc Simleu Silvaniei nu a depus nimeni dosar de concurs, pentru ca postul sa fie tinut liber pentru unul din cei doi Mureseni, care ar pierde institutia din Zalau.

Este doar vorba de gura targului, nu trebuie sa o luam de buna, a declarat directorul Autoritatii de Sanatate Publica Salaj, Dana Pop, care a mai adaugat faptul ca atat in cazul institutiei din Simleu, cat si al Spitalului de Boli Cronice Crasna se va organiza un nou concurs, la nivel de minister, pentru ocuparea posturilor de manager. Pana una alta, cele doua unitati spitalicesti vor fi conduse de catre directori interimari (reamintim faptul ca Georgeta Fit – care a concurat pentru functia de manager al Spitalului Crasna a abandonat concursul, prin neprezentare la testul grila).

Dar, in cazul Spitalului Orasenesc Simleu Silvaniei, chiar si primarul orasului, Septimiu Turcas, s-a declarat surprins de faptul ca nimeni nu a depus dosar de participare la concurs. Si pentru mine a fost o surpriza mare, cand am aflat ca nu s-a inscris nimeni pentru ocuparea functiei de manager la spital. Poate ca directorul interimar (Iosif Matyas – n.r.) a optat pentru partea medicala, a spus primarul.

Si, din cate se pare, functia de manager de spital la Simleu nu este chiar de aruncat. Spitalul este intr-o stare buna, sectiile sunt acoperite aproape in totalitate cu medici, iar Ministerul Sanatatii a alocat, chiar in acest an, 4 miliarde de lei, pentru reabilitarea sistemului de incalzire al unitatii.

Directorul interimar al Spitalului Orasenesc Simleu, Iosif Matyas, a declarat ca nu si-a depus dosarul de concurs pentru functia de manager, pentru ca nu a dorit acest lucru. Pe de alta parte, conducerea spitalului este in cautare de oftalmolog, diabetolog si farmacist, posturi care au fost date ca libere la rezidentiat, dar care nu sunt prea cautate.

Oricat ar fi de ciudat, functia de manager al Spitalului Zalau este, se pare, si o functie politica. Ambii candidati Mureseni sunt PNL-isti, dar se zvoneste ca directorul interimar ar fi sprijinit si de catre PD.

Ar mai ramane de adaugat faptul ca si ceilalti candidati salajeni au trecut cu bine de sustinerea proiectului de management. Narcisa Balint (Spital Jibou) a luat nota 9,50, Marcela Coltau (Centrul de Cercetari si Asistenta Medicala Simleu) – 9,50, iar Liliana Pop (Spital Cehu Silvaniei) si-a sustinut lucrarea cu nota 9.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »