Municipalitatea, la plantat copaci

Magazin Salajean 5 aprilie 2012 0

Municipalitatea, la plantat copaci Angajati ai Primariei Zalau au participat ieri, pe Meses, la o actiune de regenerare a fondului forestier. Peste 100 de salariati din diferite compartimente si directii ai administratiei municipale au raspuns prezent campaniei de impadurire initiata de Ocolul Silvic Stejarul. Alaturi de cei 15 salariati de la ocolul silvic, voluntarii au plantat peste 5.000 de puieti de frasin si gorun in poienile de la Poligonul Vechi, la doi kilometri de la capatul strazii Morii. Actiunea raspunde demersurilor de regenerare a padurii, dat fiind faptul ca anul trecut copacii din aceasta zona au fost taiati. Materialul lemnos rezultat a fost ulterior valorificat pentru productie (cherestea). Primaria detine peste 1.550 de hectare de padure, iar actiunea de ieri, de intinerire a vegetatiei forestiere a reprezentat prima actiune ampla de acest gen derulata de municipalitate in ultima perioada.

Seful Ocolului Silvic Stejarul, Vasile Stan, s-a aratat multumit de promtitudinea cu care au raspuns salariatii din Primaria Zalau provocarii de a planta puieti pe aceasta suprafata. Actiunea de astazi (de ieri-n.r.), se incadreaza in Programul Luna Padurii. Reimpadurim o suprafata de pe care anul trecut s-a taiat arboret de carpen. Preconizam sa mai derulam in perioada urmatoare o activitate similara pe Meses, in zona drumului, unde se va planta fag si paltin. Speram ca in cinci ani, padurea sa reintre in circuitul ei normal, a precizat Vasile Stan.

Asa cum am aflat de la purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Zalau, Manuela Ghiurutan, de la inceputul lunii aprilie, Ocolul Silvic Stejarul, care gestioneaza prin contract de prestari servicii padurea Municipiului Zalau, a demarat programul de impadurire pe o suprafata totala de 3,1 ha, care a fost taiata in 2011. Astazi, sunt asteptati la plantat puieti, voluntari din scolile zalauane. Se vor alatura demersului de regenerare a padurii si elevii clasei a IV-a C de la Scoala Generala Simion Barnutiu care, in cadrul programului Scoala Altfel vor planta in Padurea Parc din Bradet 30 de puieti de castan comestibil si stejar rosu. Urmatoarele impaduriri vor avea loc in zona drumului forestier, catre Treznea, unde, pe o suprafata de doua ha vor fi plantati puieti de fag si gorun.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »