Muncitorii necalificaţi, la mare căutare

Magazin Salajean 24 iunie 2011 0

Muncitorii necalificaţi, la mare căutare

Sălăjenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă au la dispoziţie, în cursul acestei săptămâni, o gamă largă de meserii. Numărul joburilor libere în judeţ se ridică la 214, cele mai multe dintre acestea (101) fiind în domeniul confecţiilor. Potrivit informaţiilor furnizate de Romeo Sârca, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj, mai sunt 85 de posturi în domeniul serviciilor, 13 în construcţii, 12 în industria alimentară şi trei în sectorul comercial.

Ca de obicei, numărul locurilor de muncă ofertate pentru persoanele cu studii superioare este foarte mic, doar şase, pentru ingineri în domeniul construcţiilor. În schimb, la mare căutare în aceste zile sunt muncitorii necalificaţi, pentru care s-au făcut publice 89 de posturi vacante, în diferite domenii.

Mai sunt locuri de muncă libere pentru confecţioneri de articole textile, zidari, electricieni, mecanici utilaje, fierari betonişti, şoferi, lucrători comerciali, gestionari depozit, vânzător, barman, ospătar, cofetar, patiser. Cele mai multe firme care fac angajări în această perioadă sunt din Zalău şi Şimleu Silvaniei, dar şi din Panic, Crişeni şi Someş-Odorhei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »