Munca prefectului Andrei Todea, luata la puricat

Magazin Salajean 30 ianuarie 2007 0

Munca prefectului Andrei Todea, luata la puricat

Prefectii si subprefectii vor fi evaluati din punctul de vedere al activitatii desfasurate in 2006. Evaluarea se va face in perioada martie-aprilie 2007, de catre Comisia pentru evaluarea inaltilor functionari publici. Comisia pentru evaluarea performantelor profesionale individuale ale inaltilor functionari publici a fost stabilita printr-o decizie a primului-ministru Calin Popescu Tariceanu.

Guvernul a adoptat, in cadrul unei sedinte care a avut loc saptamana trecuta, o Hotarare privind stabilirea unor masuri pentru evaluarea performantelor profesionale ale prefectilor si subprefectilor in anul 2006. Evaluarea se va face pe baza unui raport intocmit de prefect, respectiv subprefecti, transmis Comisiei de evaluare pana la data de 28 februarie, si a unui raport intocmit de Ministerul Administratiei si Internelor, transmis Comisiei de evaluare si, spre informare, Guvernului. Din cate ne declara prefectul de Salaj, Andrei Todea, Institutia Prefectului Judetului Salaj a fost prompta in ceea ce priveste intocmirea raportului de activitate, astfel incat documentul respectiv a fost transmis Ministerului Administratiei si Internelor la finele anului trecut.

Raportul de evaluare intocmit de Comisia de evaluare pentru fiecare prefect si subprefect se inainteaza Guvernului, care poate solicita Comisiei de evaluare reanalizarea calificativului acordat. Fisele de post, aferente functiilor publice de prefect si subprefect, vor fi aprobate de catre ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. In acest context, prefectul de Salaj apreciaza ca, din punctul sau de vedere, calificativul pe care il vor lua cei trei inalti functionari publici din cadrul Institutiei Prefectului va fi unul bun, avand in vedere calitatea activitatii pe care am desfasurat-o anul trecut.

Reamintim ca functiile de prefect si subprefect au devenit functii publice, potrivit OUG 179/2005 pentru modificarea si completarea Legii 340/2004 privind institutia prefectului. Evaluarea inaltilor functionari publici se realizeaza doar de catre Comisia de evaluare a inaltilor functionari publici, conform unei Hotarari de Guvern.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »