Munca la negru, pedepsita cu amenzi de 87.000 de lei

Magazin Salajean 11 august 2010 0

Munca la negru, pedepsita cu amenzi de 87.000 de lei

Aproximativ 30 de salajeni au fost prinsi de catre inspectorii de munca, in timpul controalelor desfasurate in luna iulie, muncind la negru la zece firme din judet. Astfel ca pentru incercarea de a pacali statul, sustragandu-se de la plata contributiilor, pentru un angajat cu forme legale, patronii acestor societati comerciale s-au ales cu amenzi usturatoare in valoare totala de 87.000 de lei.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial de Munca Salaj, Mariana Pop, ne-a declarat ca au fost controlati, in cursul lunii iulie, 93 de agenti economici. La zece dintre acestia au fost identificate 29 de persoane care lucrau fara forme legale de angajare, fiind astfel sanctionati contraventional cu amenzi in valoare totala de 87.000 de lei, a declarat Mariana Pop. Sanctiunile in domeniul relatiilor de munca nu se opresc insa aici.

Potrivit sursei citate, un alt angajator s-a ales cu o amenda de 3.000 de lei pentru neinregistrarea in termen a contractelor individuale de munca, respectiv in 20 de zile de la data incheierii lor, si tot cu o amenda 3.000 de lei a fost sanctionat contraventional un alt angajator pentru ca nu a inregistrat in termen dovezile de calculare a drepturilor salariale. Totodata, pentru neindeplinirea masurilor dispuse de catre inspectori la controlul anterior trei agenti economici au fost sanctionati cu amenzi in valoare totala de 11.000 de lei.

Si in domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost aplicate doua amenzi in valoare totala de 14.000, pentru refuzul prezentarii documentelor solicitate cu ocazia controlului si pentru neintocmirea documentatiei referitoare la activitatile desfasurate pe santier.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »