Munca in confecţii nu-i incită pe sălăjeni

Magazin Salajean 23 aprilie 2012 0

Munca in confecţii nu-i incită pe sălăjeniAproape 90 de locuri de muncă sunt disponibile in oferta lansată, pentru săptămana 18-24 aprilie, de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj. Mai mult de jumătate dintre aceste job-uri sunt puse la bătaie in domeniul confecţiilor.

Potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, de AJOFM Sălaj, pentru intervalul menţionat au fost anunţate 88 de posturi vacante. Dintre acestea, 50 sunt in domeniul confecţiilor. Numărul ridicat de locuri de muncă in acest domeniu pare să fie, insă, privit cu prea puţin interes de către sălăjeni. Acest lucru reiese, de altfel, şi din faptul că tot mai puţini elevi sunt interesaţi să-şi continue studiile in domeniul textilelor, motiv pentru care pentru anul următor şcolar nu au fost infiinţate deloc clase profesionale in domeniu.

In domeniul construcţiilor sunt disponibile 21 de locuri de muncă, puţine ţinand cont că tocmai s-a deschis sezonul lucrărilor. In domeniul serviciilor, Agenţia a postat zece posturi vacante printre care se numără: agent vanzări, şofer autocamion sau de mare tonaj, inginer mecanic şi metalurg, dar şi un post de medic de specialitate cardiolog, acestea trei din urmă fiind singurele posturi vacante din săptămana menţionată pentru care angajatorul cere studii superioare viitorilor angajaţi.

Cate trei locuri sunt disponibile in domeniile comerţ şi industria alimentară, in timp ce in industria lemnului este vacant un singur post de maşinist la maşini pentru terasamente.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »