Motociclistii salajeni sensibilizati de oamenii legii

Magazin Salajean 12 septembrie 2007 0

Motociclistii salajeni sensibilizati de oamenii legii

Aproximativ 30 de motociclisti salajeni au participat, in cursul zilei de ieri, la intalnirea organizata de Serviciul Politiei Rutiere. Scopul reuniunii a fost sensibilizarea motociclistilor cu privire la responsabilitatile pe care le au in trafic, atat fata de propria persoana, cat si fata de ceilalti participanti la trafic.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, inspectorul Tincuta Dumuta, a spus in cadrul intalnirii ca numarul de urgenta 112 a fost foarte solicitat, in ultima perioada, de cetatenii urbei, care se plangeau de zgomotele puternice produse de motociclete.

Numarul de urgenta 112 a fost solicitat in ultima perioada de foarte multi cetateni care reclamau zgomotele puternice produse de motociclete. De aceea, fac apel la latura dumneavoastra cetateneasca sa faceti tot posibilul sa reduceti viteza motocicletelor, in special pe raza orasului, pe timp de noapte, a afirmat inspectorul Dumuta.

Nemultumirile motociclistilor nu au incetat sa apara. Una dintre ele a facut referire la modul in care sunt tratati in trafic de catre conducatorii auto, care dau dovada de lipsa de respect cand vine vorba de acestia. Referitor la aceasta problema ridicata de motociclisti, inspectorul Dumuta a spus ca in ultimii doi ani s-a constatat ca opt la suta dintre accidente sunt provocate de conducere pe drumurile publice cu viteza peste limita legala si ca respectul nu se poate castiga intr-un timp scurt.

Un alt motociclist a fost nemultumit din cauza ca a fost amendat de oamenii legi, acum cateva zile, pe motiv ca circula cu faza lunga aprinsa pe timpul zilei. Acesta a afirmat ca din punctul sau de vedere amenda nu este justificata, deoarece nu incurca pe nimeni in acel moment.

Eu sunt de parere ca trebuie ca voi sa fiti o echipa unita, deoarece toate accidentele rutiere in care sunteti implicati pot fi evitate, in conditiile in care sunteti categoria cea mai expusa la astfel de evenimente nefericite, a precizat comisarul sef de politie, Viorel Vicas.

Reamintim ca prima reuniune de acest gen a avut loc in orasul Jibou, urmata de cea de la sfarsitul saptamanii trecute organizata in orasul Simleu Silvaniei si de cea din comuna Crasna.

Luna septembrie va fi dedicata pietonilor si motociclistilor, categorie vizata de actiunile organizate de politisti in cadrul programului national Stop Accidentelor – Viata are prioritate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »