Mortalitatea infantila a crescut in Salaj cu aproape sapte la mie

Magazin Salajean 18 iunie 2007 0

Comparativ cu perioada similara a anului trecut, in primele trei luni din acest an mortalitatea infantila (0-1 an) in judetul Salaj a cunoscut o crestere importanta.

Seful Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Salaj, dr. Dana Pop, ne-a declarat ca in perioada ianuarie-martie, in judet au murit opt nou-nascuti, ceea ce inseamna ca nivelul mortalitatii infantile este de 15.84 la mie, fata de noua la mie, cat se inregistra in aceeasi perioada a anului trecut.

In topul cauzelor de deces se afla afectiunile respiratorii, afectiunile perinatale si malformatiile congenitale. Dr. Dana Pop a spus ca tot in primele trei luni ale anului in curs, natalitatea a fost de 8,2 la mie, fata de 8,9 la mie anul trecut, iar mortalitatea generala de 13 la mie, fata de 13,8 in primele trei luni din 2006.

In acest fel, in primele luni din acest an s-a inregistrat un spor natural negativ de 4,8 la mie, fata de 4,9 la mie in perioada similara a anului trecut, ceea ce inseamna ca populatia judetului este in scadere.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »