Monseniorul Francisco-Javier Lozano, prezent si la Simleu Silvaniei

Magazin Salajean 10 martie 2009 0

Monseniorul Francisco-Javier Lozano, prezent si la Simleu Silvaniei

Nuntiul Apostolic al Vaticanului, in persoana Monseniorului Francisco-Javier Lozano, a fost prezent duminica, 8 martie in cateva din comunitatile diecezane ale Episcopiei Greco-catolice de Oradea.

Sosit initial in Romania pentru hirotinirea unui episcop romano-catolic, monseniorul a participat alaturi de episcopul Virgil Bercea, la viata religioasa din unele comunitati greco-catolice salajene.

Printre acestea s-au numarat comunitatile mai importante cum ar fi cele din Zalau, Simleu Silvaniei si Sumal.

Dupa vizita din comunitatea zalauana, monseniorul a ajuns si la biserica Sfanta Treime din Simleu, unde a fost intampinat de credinciosi cu flori, iar un grup de copii in port popular i-au oferit traditionala paine si sare. Intreaga primire a ambasadorului Vaticanului a fost animata de cantarile corului comunitatii locale.

Prezent in cursul dupa-amiezii alaturi episcopul Virgil Bercea si alti trei preoti italieni, monseniorul a participat la slujba Vecerniei.

Inconjurat de oficialitati ale orasului, de preoti ai comunitatii locale si din parohiile adiacente si de nenumarati credinciosi, acesta a adresat cuvinte incurajatoare pentru comunitate, subliniind luarea la cunostinta a problemelor cu care se confrunta azi Biserica Greco-catolica. Referirile la perioada de martiraj de dupa 1948, din inchisorile comuniste, cat si obstacolele intampinate dupa 1989 s-au regasit in discursul monseniorului.

Acesta si-a manifestat bucuria de a fi in mijlocul comunitatii, fiind entuziasmat de primire, mai ales ca nu mai vizitase pana acum nord-vestul Romaniei.

Scurta vizita s-a incheiat cu binecuvantarea Papei Benedict, oferita de monsenior tuturor celor prezenti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »