Momelile vaccinale antirabice au dat chix

Magazin Salajean 26 martie 2009 0

Momelile vaccinale antirabice au dat chix

Cu toate ca au derulat, anul trecut, o campanie de vaccinare antirabica in padurile din judet, reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Salaj au depistat deja, in doar trei luni, 15 focare de turbare. Momelile vaccinale raspandite la vizuine nu le-au invins pe roscatele din codru si fiecare saptamana inseamna noi localitati in care trebuie instituita carantina. Ultimele trei in care a fost dispusa aceasta masura sunt Ileanda, Balan si Ciumarna.

Reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Salaj au fost nevoiti sa impuna carantina de gradul III in Ileanda, Balan si Ciumarna dupa ce au fost sesizati de localnici ca trei vulpi au fost prinse de caini in apropierea gospodariilor. Probele luate de la cele trei animale s-au dovedit pozitive la virusul turbarii, astfel ca echipe ale DSVSA Salaj s-au deplasat la fata locului pentru a lua masurile de rigoare.

Mircea Martin, directorul DSVSA Salaj, a declarat ca, pe langa carantina impusa in cele trei localitati, au fost catagrafiate carnasierele si au fost vaccinate animalele. De asemenea, pentru a nu se raspandi boala in comunitati, a fost necesara sacrificarea a sapte caini care au luat contact cu vulpile, nefiind vaccinati antirabic.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »