Modificari de termene la plata impozitelor si contributiilor

Magazin Salajean 1 februarie 2007 0

Incepand cu prima zi a anului in curs, s-au modificat termenele de depunere a declaratiilor privind impozitele si contributiile aferente veniturilor din salarii. Implicit, au fost modificate si termenele de plata pentru: contribuabilii care fac parte din categoria microintreprinderilor definite conform Legii nr. 346/2004; persoanele fizice care desfasoara activitati independente; asociatii; fundatii sau alte entitati fara scop patrimonial, cu exceptia institutiilor publice.

In acest sens, s-a reglementat ca facand exceptie de la dispozitiile legale in vigoare privind declararea si plata, microintreprinderile, definite de Legea 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, cu modificarile si completarile ulterioare.

Directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice si Controlului Financiar de Stat, Laurentiu Butiri, ne declara ca masura a fost aprobata prin Ordonanta Guvernului 35/2006 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, avand ca scop eficientizarea administrarii impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului general consolidat. Toate aceste modificari au survenit cu scopul reducerii cheltuielilor de administrare a unor contribuabili cu contributie bugetara nesemnificativa, tinandu-se cont de asemenea si de interesele contribuabililor, si anume simplificarea poverii obligatiilor de declarare si plata a impozitelor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »