Modernizări la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului din Zalău

Magazin Salajean 29 martie 2011 0

Modernizări la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului din Zalău

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Zalău primeşte de la bugetul judeţului, în cadrul proiectului de rectificare, suma de 536. 000 de lei. Din acest fond, 436.000 de lei se alocă prin transfer de la bugetul de stat pentru reparaţii capitale la secţia ATI de la SJU, prin Direcţia de Sănătate Publică de la Ministerul Sănătăţii. În plus, de la bugetul judeţului s-a depus la aprobarea proiectului de buget şi valoarea contribuţiei locale la această investiţie, de 14.000 de lei. Totalul de 450.000 de lei sunt necesari pentru finanţarea de reparaţii capitale Rk la Secţia ATI de la Spitalul din Zalău.

Potrivit informaţiilor furnizate de managerul SJU, Ioan Mureşan, la această dată încă nu se dă startul lucrărilor, ci conducerea SJU este în curs de contractare a unui proiectant pentru modernizarea secţiei ATI. Este un compartiment foarte important pentru două categorii de pacienţi: cei care au fost operaţi şi sunt îngrijiţi o perioadă de timp în terapie intensivă, precum şi cei care sunt în stare gravă sau în comă şi au nevoie de condiţii speciale pentru a supravieţui. În acest sens, spre a le oferi cele mai bune servicii şi condiţii, şi pentru a respecta Ordinul 1500 al ministrului Sănătăţii referitor la activitatea de terapie intensivă dorim să facem unele îmbunătăţiri şi modernizări. Acum sunt 18 paturi, dar rămâne de văzut câte mai rămân după finalizarea investiţiei, în funcţie de banii de care dispunem şi de lucrările pe care le vom derula. Nu ne propunem să menţinem neapărat numărul paturilor, ci să oferim cele mai bune condiţii. Există în această secţie un spaţiu vechi de peste 30 de ani pe care intenţionăm să-l adaptăm cerinţelor şi standardelor în vigoare, legate de spaţii şi de circuitul bolnavilor.

Se doreşte ca lucrările să înceapă din anul acesta, deoarece s-au prevăzut banii necesari investiţiei de la secţia ATI din SJU. Aşa cum explica Ioan Mureşan, soluţiile pentru modernizarea spaţiilor din secţia de terapie intensivă vor fi date atât de proiectant cât şi de medicii de specialitate, urmând ca ulterior Direcţia de Sănătate Publică Sălaj să-şi dea avizul.

Pe de altă parte, tot pentru SJU, s-au mai prevăzut încă 100.000 de lei pentru continuarea lucrărilor din proiectul pentru Modernizarea secţiei Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău corp A şi B secţia Pneumologie (TBC). Acest fond provine din diminuarea (temporară) a bugetului investiţiei pentru amenajarea de grupuri sociale în saloane cu paturi, în vederea acreditării, obiectiv ce are ca termen de punere în funcţiune trimestrul IV al anului viitor. Lucrările de modernizare la secţia de Pneumologie sunt necesare, aşa cum se justifică în expunerea de motive a proiectului de hotărâre, pentru a nu pune în pericol stabilitatea construcţiei, până la primirea fondurilor necesare de la bugetul Ministerului Sănătăţii, urmând ca ulterior să fie regularizată sursa de finanţare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »