Mobilizare pentru apararea Salajului

Magazin Salajean 18 mai 2007 0

Un exercitiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregatirii economiei nationale si a teritoriului pentru aparare in Salaj se desfasoara in aceste zile, scopul activitatii fiind evaluarea posibilitatilor de indeplinire a sarcinilor ce le revin unor institutii si autoritati publice, precum si unor operatori economici din judet. Vor fi verificate modalitatile si posibilitatile de asigurare cu produse si servicii pentru fortele aliate dislocate in zona, in conformitate cu procedurile si conventia de acordare a sprijinului de catre Romania. De asemenea, va fi evaluat modul de organizare a rechizitiilor si prestarilor de servicii la nivel judetean.

Caracterul de noutate al acestei activitati consta in implicarea autoritatilor locale si judetene in rezolvarea unui exericitiu practic privind masurile ce se iau intr-o situatie ipotetica specifica.

Exercitiul de mobilizare se desfasoara sub coordonarea unei comisii a Ofciului Central de Stat pentru Probleme Speciale, impreuna cu specialisti din cadrul Ministerului Sanatatii, ai Ministerului Apararii si ai Ministeruli Comunicatiilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »