Mizerabilii – amendati de comunitari

Magazin Salajean 23 ianuarie 2009 0

 Mizerabilii  - amendati de comunitari

Angajati pentru pastrarea si mentinerea ordinii publice, agentii Politiei Comunitare Zalau au reusit, in doar doua saptamani, sa sanctioneze doar 13 persoane. Acestea, in incercarea de a se descotorosi de resturi de tigari, seminte sau ambalaje, au ratat cosurile de gunoi stradale.

In perioada 5-18 ianuarie 2009, politistii comunitari au actionat pentru identificarea zalauanilor care nu pastreaza curatenia in municipiu. Si nu mica ne-a fost mirarea cand ni s-a comunicat ca, in decursul acestor doua saptamani (din perioada amintita), agentii comunitari au depistat doar 13 persoane care n-au respectat curatenia de pe strazile Zalaului. Astfel, dintre cei 13 care s-au debarasat de resturile de tigari, coji de seminte, ambalaje, bilete etc. pe domeniul public, doar trei s-au ales cu cate o amenda, in valoare totala de 550 de lei. Ceilalti zece, care, in incercarea de a se descotorosi de mizerii, au ratat cosurile de gunoi ale orasului, au fost sanctionati doar cu cate un avertisment scris. Cam putini trasi la raspundere, daca e sa numaram cate persoane scapa din greseala (chiar in centrul orasului) cate ceva din mana pe trotuar, pe strada.

Tot in actiunile intreprinse de agentii comunitari, au fost depistati trei cetateni care au depozitat moloz langa containere, fara a avea platita taxa la societatea Ave Ecoserv, sau in alte locuri decat cele special amenajate. Cei trei au fost sanctionati contraventional, valoarea totala a amenzilor fiind de 900 de lei. Politistii comunitari au surprins si o persoana care lipea afise in alte locuri decat cele special amenajate, dar i-au aplicat doar un avertisment scris. Un alt zalauan a fost premiat cu o amenda de 350 de lei, pentru ca a deteriorat un cos de gunoi stradal. Alte sase persoane, surprinse ca nu pastreaza curatenia pe domeniul public, mai precis, au rascolit prin containerele de gunoi, au fost avertizate verbal, puse se faca curatenie si trimise la domiciliu, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Comunitare Zalau.

Zilele trecute, in perioada 15-22 ianuarie, politistii comunitari au aplicat noua sanctiuni contraventionale. In cazul a patru cetateni, sanctiunea a fost aplicata pentru ca au tulburat ordinea si linistea publica. Alte patru persoane au fost amendate pentru ca au apelat in mod repetat la mila publica, cu toate ca sunt apte de munca. De altfel, au fost sanctionati si proprietarii ai trei autoturisme, care si-au parcat masinile in alte spatii decat cele special amenajate, ne-a comunicat Lucian Trif, purtatorul de cuvant din cadrul Politiei Comunitare Zalau. Valoarea totala a amenzilor din saptamana precizata se ridica la 3.100 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »